2015-09-29 13:02:02• hírek • Szatmar.ro

Messi nélkül a Barcelona, Casillas rekordot dönthet

A címvédő FC Barcelona a négyszeres aranylabdás Lionel Messi nélkül fogadja a Bayer Leverkusent a labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójának keddi játéknapján.

"Mindig szomorú vagyok, ha egy játékos megsérül, s ha Messiről van szó, akkor még inkább, hiszen nagyon fontos szerepet tölt be a csapatban" - nyilatkozta a katalán együttes vezetőedzője, Luis Enrique a Las Palmas elleni bajnokin megsérült argentin támadóról. Messi térdében elszakadt egy szalag, emiatt várhatóan hét-nyolc hetes kényszerpihenő vár rá. "Egy sérülésnél mindig rendkívül fontos a csapategység. Egy csapat vagyunk, és közösen fogjuk átvészelni ezt az időszakot" - tette hozzá Enrique.

Az E csoport másik találkozóján a selejtező harmadik körében a Videotont búcsúztató fehérorosz BATE Boriszov az AS Romát fogadja.

A G csoportban az FC Porto kapusa, Iker Casillas új csúcsot állíthat fel a Chelsea elleni hazai találkozón. Amennyiben a Real Madrid korábbi hálóőre véd majd a portugál csapatban, úgy 152. alkalommal lép pályára a Bajnokok Ligájában, ezzel megdönti a Barcelonából nyáron eligazolt Xavi rekordját. Ezt éppen a José Mourinho vezette londoni együttes ellen teheti meg, a portugál tréner 2010 és 2013 között volt a világ- és Európa-bajnok Casillas edzője a spanyol fővárosban. Ekkor kezdődött az a folyamat, amelynek eredményeképpen megrendült az addig vitathatatlanul első számú kapusnak számító Casillas pozíciója, és végül a Portóba távozásához vezetett.

A négyes másik mérkőzésén a Makkabi Tel-Aviv a Dinamo Kijevet látja vendégül.

Az F csoport küzdelmeiben a Bayern München a Dinamo Zagrebet, míg az Arsenal az Olimpiakoszt fogadja, a H jelű négyesben az Olympique Lyon a Valenciával, a Zenit pedig a Genttel találkozik.

A 2. forduló keddi programja:
E csoport:

FC Barcelona -Bayer Leverkusen 21.45 Sport.ro, DolceSport1
BATE Boriszov -AS Roma 2.45
F csoport:
Bayern München -Dinamo Zagreb 21.45 DolceSport2
Arsenal -Olimpiakosz 21.45
G csoport:
Makkabi Tel-Aviv - Dinamo Kijev 21.45
FC Porto -Chelsea 21.45
H csoport:
Olympique Lyon -Valencia 21.45
Zenit -Gent 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: