2015-05-07 02:53:08• hírek • Kocsis Zoltán

Messi három perc alatt eldöntötte – a továbbjutást is?

Az elmúlt tíz évben nem ahhoz voltunk szokva, hogy a Barcelona ellenfeleként bárki többet birtokolja a labdát és többet passzoljon. Hiába hajtotta végre ezt a bravúrt a Bayern München, ráadásul Barcelonában, a katalánok megmutatták - nem hagyják magukat saját (korábbi) fegyverükkel legyőzni. Pedig sokáig, a 77. percig úgy tűnt, eredményre vezethet a bajorok játéka. Aztán jött Messi. Majd még egyszer. A végén pedig Neymar nagy valószínűség szerint eldöntötte a továbbjutást.

Az első félidő szinte tökéletesen kiegyenlített párharcot hozott. A számtalan sérüléstől megtizedelt Bayern tartotta a lépést, ám az tény, hogy kevesebbet kockáztatva kevesebb veszélyt is jelentett az ellenfél kapujára. Hiába van mostanában csúcsformában a Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez csatártrió, sok nagy helyzetet a katalánok sem tudtak kialakítani. A 12. percben Suarez, a 38. percben pedig Dani Alves ziccerénél lábbal védett Manuel Neuer, míg a másik kapu előtt a 18. minutumban Robert Lewandowski lövését pedig André ter Stegen hárította.

A szünet utáni tíz percben a katalán szurkolók nem hittek a szemüknek: a bajorok saját kapujuk elé szegezték kedvenceiket. A nyomás azonban nem tartott sokáig, a végét Neymar két lehetősége jelezte: előbb Neuer tisztázott a brazil elől, kifutva saját tizenhatosáról, majd a csatár lőtt kapu fölé néhány perccel később.

Amint az lenni szokott, az egyensúlyt egy zseniális húzással lehet felborítani. Vagy egy zsenivel. Ő pedig villant is - három percen belül kétszer! Előbb a 77. percben kilőtte a rövid alsó sarkot, majd a 80. percben leültette Jerome Boatenget és közelről pazarul átemelte Neuert. Természetesen Messi volt az elkövető.

Amikor pedig a német szurkolók azt számolgatták, hogy miként lehetne ledolgozni hat nap múlva a két gólos hátrányt, a 94. percben Neymar egyedül vezette a labdát Neuerre és háromra emelte csapata előnyét. A józan ész szerint eldöntve a továbbjutást is. A Bayern szurkolóknak pedig talán már csak az elmélkedés marad, mi lett volna ha Arjen Robben, Franck Ribery vagy David Alaba nem dől ki sérülés miatt...

Bajnokok Ligája elődöntő első meccs:

Barcelona - Bayern München 3-0
gólok:
Messi (77., 80.), Neymar (94.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: