2018-06-16 21:36:54• hírek • MTI

Messi büntetőt rontott, Argentína lépéshátrányban a horvátokkal szemben

 Az izlandi válogatott története első világbajnoki mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott Moszkvában a legutóbb ezüstérmes argentin együttessel szombaton a labdarúgó-vb D csoportjának első fordulójában. A kvartett másik meccsén a horvát válogatott 2-0-ra legyőzte Nigériát.

 Nyolc magyar gyerek is a játékoskísérők között volt a mérkőzés előtt, amelyet Diego Maradona a helyszínen tekintett meg. A találkozó argentin fölénnyel indult, amely Agüero remek villanásából érett vezető góllá, ám az izlandiak gyorsan válaszoltak, megszerezve történetük első világbajnoki gólját. Az egyenlítő találatot követően kiegyenlítettebb lett a játék képe, ám a félidő végéhez közeledve ismét óriási nyomás alatt kellett védekeznie a szigetországi együttesnek. Az izlandiak kitartottak, sőt, a félidő végén két helyzettel jelezték, hogy ők sem ülnek rá az eredményre. Az első játékrész argentin fölényét jól jelzi, hogy a dél-amerikai gárda több mint négyszer annyi passzt tudott felmutatni, mint ellenfele.


    

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Leo Messi and 2 others at Moscow.

 

A fordulást követően kissé lassabb iramban, de változatlan képet mutatva folyt a játék, s bár az argentinok büntetőből újra vezetést szerezhettek volna, Lionel Messi tizenegyesét kiütötte az izlandi kapus, Hannes Halldórsson. A hátralevő időszakban is szinte kizárólag az izlandiak térfelén zajlott a játék, többször veszélyeztettek is az argentinok, de nem tudták még egyszer feltörni a 11 emberrel védekező izlandiak hátsó alakzatát.

 

A másik találkozón a horvátok kezdték lendületesebben a mérkőzést, elsősorban távoli lövésekkel veszélyeztettek, de Perisic és Kramaric bombája is centikkel elkerülte a kaput. Húsz perc után kiegyenlítettebbé vált a játék, már az afrikai csapat is eljutott a rivális kapujához, mégis éppen ebben a periódusban került előnybe az esélyesebb horvát gárda. Igaz, igencsak szerencsés találattal, mert Mandzukic fejese Etebóról pattant a kapuba. A gól alaposan visszavetette a nigériai együttest, amely a középpályán teljesen alulmaradt a rivális világsztárjaival szemben, így a félpályát is alig tudta átlépni a szünetig hátralévő időben.
    

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Nigeria Super Eagles and Hrvatski nogometni savez in Kaliningrad.

 

Nigéria sokkal elszántabban kezdte a második játékrészt az egyenlítés érdekében, de a horvát védelem szervezettnek bizonyult és biztosan hatástalanította az ellenfél akcióit. Az afrikaiak lendülete hamar alábbhagyott, a kiegyenlített mezőnyjáték pedig a horvátoknak kedvezett, mert kedvükre járatták a labdát hátul vagy a középpályán, s ritkán egy-két gyors passzal próbáltak csak zavart okozni. Ráadásul még az utolsó negyedóra kezdete előtt különösebb megerőltetés nélkül sikerült megduplázniuk az előnyüket is 11-esből, ezzel eldőlt a három pont sorsa.

D csoport:
Argentína - Izland 1-1
gólok: Agüero (19.) illetve Finnbogasson (23.)

Horvátország - Nigéria 2-0
gólok: Etebo (32., öngól), Modric (71., 11-es)

A D csoport állása: 1. Horvátország 3pont, 2. Argentína és Izland 1-1 pont, 4. Nigéra 0p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: