2009-11-05 15:58:50• hírek • Ferenczi Noémi

Mesék szárnyán

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a „Mesék szárnyán" elnevezésű mesevetélkedőt. Összesen 165 csapat jelentkezett.

Október tizedikéig lehet jelentkezni a nagyváradi „Mesék szárnyán" mesevetélkedőre. A vetélkedő az évek során egyre nagyobb népszerűségnek örvend, azonban az idén minden eddiginél több csapat jelentkezett a kisiskolások számára szervezett megmérettetésre.

"Nagyon örülünk annak, hogy ilyen nagy érdeklődés övezi a vetélkedőt és hogy az eddigi évekhez viszonyítva, az idén nevezett be a legtöbb diák a játékos megmérettetésre, vagyis összesen 165 négyfős, egy-négy osztályosokból álló csapat. Ez a rekord azt jelenti, hogy a gyerekek nagyon élvezik a vetélkedőt, kellemes emlékekkel térnek haza, még akkor is, ha nem érnek el helyezést, ezért évről-évre újra jelentkeznek"- tudtuk meg a mesevetélkedő Szatmár megyei szervezőitől, Román Melinda és Leiti Mónika tanítónőktől.

Az iskolánkénti és a körzeti fordulóban általában a csapatok egyharmada kiesik, a többiek pedig továbbjutnak a január végén megrendezésre kerülő megyei szakaszra. Ezt a fordulót évről-évre a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola tornatermében szervezik meg. A két legügyesebb csapat fogja megyénket képviselni az országos döntőn - magyarázták a szervezők.

Tavaly, egyébként, a szatmári diákok nyerték meg a vetélkedőt, ugyanis a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont „Zsenik", illetve a Mircea Eliade Általános Iskola „Boszik" csapatai végeztek az első helyen. A mesevetélkedő iskolánkénti első fordulóját november 13-án rendezik meg, a második, körzeti szakaszát pedig december 4-én.


A legtöbb iskolában megszervezik a Mesevetélkedő helyi szakaszát
A legtöbb iskolában megszervezik a Mesevetélkedő helyi szakaszát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: