2009-12-04 15:43:20• hírek • Ferenczi Noémi

Mesevetélkedő – újabb forduló

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a „Mesék szárnyán" elnevezésű mesevetélkedőt. Összesen 165 csapat jelentkezett. Pénteken volt az iskola szakasz második fordulója.

A „Mesék szárnyán" nevet viselő mesevetélkedő az évek során egyre nagyobb érdeklődésre tett szert. Idén minden eddiginél több csapat jelentkezett a kisiskolások számára szervezett megmérettetésre, vagyis összesen 165 egy-négy osztályosokból álló csapat.

A benevezett csapatok már túl vannak a vetélkedő iskolai szakaszának mindkét fordulóján. A második forduló minden iskolában pénteken délelőtt zajlott 11 órai kezdettel.

Leiti Mónika, szervező a Szatmár.ro-nak elmondta, erre a szakaszra is négy népmeséből kellett felkészülniük a gyerekeknek. A csapatok tesztlapokat kaptak, melyen kérdéseket, rejtvényeket kellett megoldaniuk. Egy tesztlap kitöltésére csak három-négy perc áll a tanulók rendelkezésére. Ezek a tesztek játékos formában teszik próbára a gyerekek memóriáját, azt hogy mennyire látják az összefüggéseket illetve hogy tudnak-e csapatban dolgozni.

Az iskolánkénti és a körzeti fordulóban általában a csapatok egyharmada kiesik, a többiek pedig továbbjutnak a január végén megrendezésre kerülő megyei szakaszra. Ezt a fordulót évről-évre a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola tornatermében szervezik meg, ahol a harminc legjobb csapat méri össze tudását. A két legügyesebb csapat fogja megyénket képviselni az országos döntőn valamikor márciusban Nagyváradon - tette hozzá a szervező.


Néhány perc alatt kellett megoldaniuk egy-egy tesztlapot a csapatoknak
Néhány perc alatt kellett megoldaniuk egy-egy tesztlapot a csapatoknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: