2010-09-02 14:07:51• hírek • Szatmár.ro

Mesevetélkedő, újításokkal

A nemsokára kezdődő, 2010/2011-es tanévben is megrendezik a nagy sikerű Mesevetélkedőt, amely idén újításokat is tartalmaz - tájékoztatott Román Melinda tanítónő.

A „Mesék szárnyán" mesevetélkedő évek óta igen népszerű a kisiskolások körében. A már megszokott, hagyományos vetélkedőre ezúttal is a II-IV. osztályos diákokból álló csapatok jelentkezését várják, október 10.-ig. A verseny nevezési díja csapatonként 16 lej, amely összeg fedezi a versenylapok sokszorosítását, postai költséget, okleveleket, ajándéktárgyakat.

A csapatok írásbeli játékos feladatokat kapnak a tanult mesékkel kapcsolatosan. Az első fordulót október 29.-én, a másodikat november 26.-án, míg az utolsó, harmadik fordulót január 28.-án rendezik meg. Az utolsó forduló két legtöbb pontszámot elért csapata részt vehet 2011 márciusában Nagyváradon az országos döntőn, tanítóik kíséretében.

A Piticot Alapítvány ugyanakkor a 2010-2011-es tanévben levelezős Mesevetélkedőt is hirdet az általános iskolák II-V. osztályos tanulói részére - így most azok is részt vehetnek, akik kinőttek a kisiskolás korból.

A szövegértést, szókincsbővítést, helyesírást célul kitűző feladatok az irodalom iránti érdeklődés felkeltését, az olvasás megszerettetését szolgálják. Az ötfordulós verseny alatt (október, november, december, január, február, március) a tanulók öt Zelk Zoltán mesével ismerkedhetnek meg. A jó megoldásokért kapott pontokat az ötödik forduló után összesítik a szervezők, és díjazzák a tanulókat. Akik egész évben hibátlanul dolgoznak, aranyéremmel lesznek jutalmazva.


A Mesevetélkedőt idén is megrendezik
A Mesevetélkedőt idén is megrendezik


A levelezős Mesevetélkedőre a jelentkezési határidő október 15. a megyei szervezőknél. A nevezési díj: ha az iskolában, kapcsolattartó pedagóguson keresztül történik a játék 20 lej versenyzőnként, ha a saját lakáscímére kéri a fordulós küldeményeket a diák, akkor 25 lej.

Jelentkezni lehet a megyei szervezőknél: Román Melinda (telefonszám: 0745-301-693, e-mail cím: romanmeli@citromail.hu), Leiti Mónika (telefonszám: 0740-149-761, e-mail cím: leitimonika@citromail.hu).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: