2009-01-17 19:37:53• hírek • Ferenczi Noémi

Mesevetékedő - megyei szakasz

A szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola sporttermében rendezték meg a Mesevetélkedő megyei szakaszát. A megmérettetésen huszonhárom csapat vett részt.

Nagy izgalommal várták a második, harmadik és negyedik osztályosokból összeállt négyfős csapatok, hogy szombaton délelőtt megkezdődjön a Mesevetélkedő megyei döntője, melyen a megye minden pontjáról érkező gyerekek vettek részt. A szombati, megyei szakaszon huszonhárom csapat mérte össze tudását.

Román Melinda és Leiti Mónika, a Mircea Eliade Általános Iskola tanítónői, a verseny szervezői elmondták, hogy a kitöltésre váró feladatlapokat, Lázár Ervin meséiből állították össze. A tesztlapokat a gyerekek időre, néhány perc alatt kellett hogy kitöltsék, így pontosan kellett ismerniük a mesék legapróbb részleteit is, ahhoz, hogy ilyen rövid idő alatt ki tudják tölteni a tesztlapokat.

A verseny végén senki sem tért haza üres kézzel, a jutalmakat támogatók segítségével biztosították a gyermekek számára. Az országos döntőre Nagyvárod fog sor kerül a tavasz folyamán.

Közel száz gyermek vett részt a megyei döntőn

Percek alatt kellett kitölteniük a tesztlapokat a gyerekeknek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: