2019-02-22 14:13:58• hírek • Szatmár.ro

Meseterápiás előadás Börvelyben - A mese, mint a pedagógus táltos paripája – címmel

Az elmélet és az érzelmek harmóniájával érhető el egy osztályközösségben siker, úgy a tanulásban, mint a személyes kapcsolatok terén – osztotta meg a börvelyi pedagógusokkal Bálint Katalin pszichológus, meseterapeuta.

Csütörtökön Börvelyben tartott előadást Bálint Katalin, a Szatmár Megyei Nevelési Tanácsadó és Humán Erőforrás Központ szakértője. A pszichológus – meseterapeuta az oktatási intézmény 33 pedagógusának mutatta meg, milyen mesés eszközökkel fejleszthetik a nebulók érzelmi intelligenciáját, mely a társas kapcsolatok alakításában, a konfliktuskezelésben és a gyermek-szülő, illetve a gyermek-pedagógus kapcsolatokban is hasznukra válhat a későbbiek során.

 

A pedagógusok számára elméleti és gyakorlati tudnivalókat, egy teljes eszköz-arzenált adott át Bálint Katalin a három órás interaktív foglalkozás alkalmával, melyre az iskola vezetősége hívta meg. A Szatmár Megyei Nevelési Tanácsadó és Humán Erőforrás Központ rendszeresen szervez hasonló előadásokat, de nem csak pedagógusok, hanem gyermekek és szülők részére is. Tevékenységükkel az iskolai- és a magánéleti problémák, nehézségek hatékony kommunikációval történő leküzdéséhez adnak megoldási kulcsot. Mi sem fontosabb, mint a stresszmentes, őszinte környezet az ifjú generáció egészséges érzelmi fejlődéséhez!

 

A börvelyi találkozást az óvónénik, tanítók és a tanárok egytől egyig élvezték. A kézhez kapott tudás felvértezi őket a jövőbeli szituációkkal szemben. A mese segítségével a felnőttek játékos módon szólhatnak a kicsikhez akár komolyabb témákat érintően is. Az élőszavas mesemondás „mesetransz állapotot” okozhat, melyben a fiatalok képzeletereje beszáll a szövegértésbe, sokkal mélyebb figyelemmel követik a történetet, a mondanivalót, mint egy televíziós előadást. Ezért csodálatos eszköz ez a felnőtt-gyermek kommunikációnak.

 

A meseterapeuta közösségi oldalán köszönetet mondott a Börvelyi Általános Iskola igazgatónőjének a meghívásért és a fantasztikus közösségi élményért. Bejegyzésében eképp fogalmaz: „köszönöm drága Molnár Éva igazgató nőnek, hogy iskolájában helyet és teret adott a mesének. Szerencsések azok a gyermekek, akik a ti "szárnyaitok" alatt nevelkednek.”

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: