2013-06-03 14:55:59• hírek • Póti Orsolya

Mesét olvastak fel kis vendégeiknek

Tizennyolc kisdiák látogatott el június 3-án a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Reménység Központba, ahol mesét hallgathattak az idős klub tagjainak felolvasásában.

A könyv mindenkié címmel szerveztek programot hétfő délelőtt a Reménység Központban, ahová az idősek meghívására a Ion Creanga Általános Iskola III. B osztályának 18 tanulója látogatott el Pop Emília tanítónő kíséretében.

A program a Reménység Központ legújabb kezdeményezése, amelyből hagyományt szeretnének teremteni. Célja, hogy minél több gyermekkel megismertessék a mesék varázslatos világát, a könyvek csodáját és az olvasás örömét az idősek közreműködésével.

A kezdeményezés ötletgazdája Kincses Angéla, a Reménység Központ munkatársa, aki elmondta: az első rendezvényen Molnar Maria nyugalmazott tanítónő, a Reménység Központ tagja olvasott fel egy mesét a kis vendégeknek, a történetet pedig kivágott képekkel is próbálták illusztrálni.

A hétfői találkozón a kisdiákoknak alkalmuk volt kérdéseket feltenni az elhangzott mese kapcsán, értelmezni a mesét, beszélgetni a mesékről. Hétfőn ugyan román nyelven zajlott a program, viszont jövő héten magyar nyelvű iskolásokat is várnak.

A tervek szerint a szervezők felváltva - egyszer magyar, egyszer román - tannyelvű diákokat fogadnak a nyugdíjas központban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: