2011-04-13 12:21:14• hírek • Póti Orsolya

Mesét olvastak fel a kicsiknek

A Szatmár Megyei Könyvtár a Zibo Help Egyesület közreműködésével idén is megszervezi „A családok hete, egy hét TV nélkül" elnevezésű kampányát, mellyel a könyveket és az olvasást szeretnék népszerűsíteni a gyerekek, fiatalok és szülők körében. Szerda délelőtt Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke, délután pedig Ilyés Gyula polgármester olvasott fel mesét a gyerekeknek.

Idén április 11-15. között kerül megrendezésre „A családok hete, egy hét TV nélkül" elnevezésű programot, melynek keretén belül különböző előadásokra, vetélkedőkre, műsorokra került sor. Szerda délelőtt a Szatmár Megyei Könyvtár gyermekkönyvkölcsönző részlegében is érdekes programokkal várták az érdeklődőket, főleg az ovisokat és kisiskolásokat.

A könyvtár vezetősége a gyerekek számára kisebb könyvkiállítást szervezett, valamint meséket olvastak fel a folyamatosan érkező gyerekeknek. Délelőtt 10 órai kezdettel Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke olvasott fel két mesét a Mondiala Óvodából, a 6-os Számú Óvodából és a Balcescu-Petőfi Általános Iskolából érkezőknek.

Csehi Árpád először román nyelven olvasta fel A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét, majd magyar nyelven a nagy népszerűségnek örvendő mesét, a Piroska és a farkast. A felolvasáson természetesen az óvónők és tanítónők is részt vesznek, akiknek majd elmagyarázzák, hogy miként írathatják be a gyerekeket, és hogyan lehet könyvet kölcsönözni.

Paula Horotan, a könyvtár sajtószóvivője elmondta: a tevékenységek célja, hogy a gyerekekkel megszerettessék a könyveket és a meséket.



Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: