2020-03-04 14:57:48• hírek • Bajnai Botond

Meséskönyvet kapott minden szatmári magyar tagozatos elsős diák

Az olvasást szeretné népszerűsíteni a szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete azokkal a mesekönyvekkel, amelyeket szerdán a megyeközpont valamennyi magyar elsős diákja megkapott a Bethlen Gábor Alap finanszírozásával a Gyönygyszem Egyesület jóvoltából.

Gyermekkoncerttel és ajándék mesekönyvvel kedveskedett a Bethlen Gábor Alap finanszírozásával a Gyönygyszem Egyesület a megyeközpont valamennyi magyar tagozatos elsős diákjának az Iparosotthonban.



A Gyönygyszem Egyesület egy, a Bethlen Gábor Alap jóvoltából finanszírozott pályázatnak köszönhetően élhetett e nemes gesztussal, melynek elsődleges célkitűzése a magyar diákok olvasásra való ösztönzése volt. A mesekönyvátadót szerdán 11 órától az Iparosotthonban tartották meg, egy gyermekkoncerttel összekötve, ahová eljött a város 10 magyar tanintézményének, mind a 11 elsős osztályának közel 300 tanulója.

Az eseményen fellépett a nagyváradi Libavonat zenekar: Papp Attila vagyis „Tilu”, aki édesapja id. Papp Attila néhai margittai magyartanár gyermekköteteiből zenésített meg verseket, és adta azok egy részét elő, a gyermekek nagy örömére.

A zenés előadást megelőzően Kereskényi Noémi az RMDSZ szatmárnémeti Nőszervezetének elnöke köszöntötte a gyereket és az őket elkísérő tanítókat.
„Örülök, hogy ilyen sokan itt vagytok. Úgy tudom már mindannyian tudtok olvasni, ami egy fantasztikus dolog. Az olvasás elsajátítása által belépést nyertetek egy csodás világba, mégpedig a mesék világába, ehhez a kalandozáshoz szeretnénk kívánni nektek nagyon sok sikert és örömöt, sőt egy kis meglepetéssel is készültünk nektek, egy gyönyörű mesekönyv formájában, amit a Libavonat produkciója után át is vehettek” – köszöntötte Kereskényi Noémi a diákokat.

A Nőszervezet elnöke köszöntő szavai után kezdetét vette a Libavonat zenekar zenés produkciója, mely során minden gyermek együtt „bulizott” az előadóval.



A mintegy 40 perces produkciót követően a gyermekek piros arccal, kissé megfáradva, de annál nagyobb jó kedvvel vették át a számukra előkészített mesekönyveket. A szervezők elmondták, szerettek volna a megye összes elemi osztályos diákjának mesekönyvet ajándékozni, de a pályázat által biztosított összeg jelenleg ennyit tett lehetővé, viszont ígérték, a jövőben lesznek még hasonló akciók, a magyar közösségek számára.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: