2018-10-24 13:28:05• hírek • Nagy Tímea

Meseóra a Refiben Derék Jankóról és a kemény kenyérről

2018. október 23–án rendhagyó órát tartottak a Református Gimnázium első osztályos diákjainak. A „mesetanító néni”, Bálint Katalin teljesen elvarázsolta hallgatóit színes előadásmódjával, szeretetteljes megjelenésével.

Az eseményt Sopoian Renáta iskolapszichológus szervezte meg a tanító nénik közreműködésével.

 

 

A mese Derék Jankóról és a kemény kenyérről szólt, melyet Bálint Katalin meseterapeuta mesélt el az elsősöknek és a tanítónéniknek. A foglalkozás alkalmával a gyermekek és a tantestület tagjai is értékes tapasztalatokkal gazdagodtak.

 

A tanulók a mesét nem csak ülve hallgatták, hanem a figyelmüket ébren tartó mozgásos feladatokban is résztvettek. Ezzekkel a játékos feladatokkal is mélyíthető a történet tanulságának megértése. Persze az is nagy sikert aratott, hogy a tancik sem maradtak ki a mókából, a picikkel együtt csinálták végig a mozgásos feladatokat.

 

 

A tanító nénik a meseóra által bepillantást nyertek abba, miként foglalható bele egy valódi tanórába eszközként a mese. Katalin a mese gyermekek személyiségfejlődésére gyakorolt jótékony hatásaira hívta fel a figyelmet. Azt is megmutatta, hogy mesélni merni kell és érdemes, mert tökéletes eszköz a kisdiákok tanulási és értési készségeinek fejlesztésére.

 

A meseóra végén a picik leírták, hogy nekik mi jelent nehézséget az iskolában, és azt, miben kell kitartaniuk Derék Jankó példájára.

 

Az esemény létrejöttéért az iskola köszönetét tolmácsoljuk Sopoian Renáta és a tanító nénik számára, valamint külön köszönet Bálint Katalin mesetanító néninek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: