2011-06-01 15:51:54• hírek • Szatmár.ro

Mesemusical bemutató

Az évad utolsó bemutatójára június 2- án, csütörtökön 11 órakor kerül sor az Északi Színházban. Muszty Bea és Dobay András A kék csodatorta című mesemusicaljét Keresztes Attila viszi színpadra.

A hisztérikus királykisasszony, Szupertónia nem akar férjhez menni. s ezzel nem csupán apját kergeti kétségbeesésbe, hanem trónörökös híján Patológia királyságát is veszélybe sodorja. Apja mindent megpróbál, orvosok és csodadoktorok sorát hívja lányához, ám a hisztéria gyógyíthatatlan. A kérőknek a gyógyhatású kék csodatortát kellene megtalálni és elhozni.

Az út veszélyes és kalandokkal teli, át kell jutni a Döhék földjén, meg kell menteni Drakulinát, a hétfülű sárkányt az elfuserált zsenik kornyikálásától, a Kámpicsokat pedig Sanda Kán uralma alól kell felszabadítani. Belkántó herceg hű kísérőjével, a költő és műstoppoló Vibrátóval, és a később hozzájuk csatlakozó Heuréka postáskisasszonnyal vállalja a nehéz küldetést, s még a minden fortélyt bevető Affekt és Effekt grófja sem tudja megakadályozni céljában.

Muszty Bea és Dobay András zenés mesejátéka a kalandok, bájos szereplők és dalok által felejthetetlen élményt kínál a gyerekeknek, az irónia és a művet átszövő stílusparódia pedig a felnőttek számára teszi élvezetessé az előadást.

Keresztes Attila munkatársai az előadás létrehozásában: Fornvald Gréti díszlettervező, Bianca Imelda Jeremias jelmeztervező, Budean-Mihály Judit zenei vezető. Az előadás szereplői: Nagy Csongor-Zsolt, Vencz Stella, Rappert Gábor, Nagy Antal, István István, Galló Ernő, Varga Andrea, Nagy Orbán, Gaál Gyula, László Zita, Bandura Tibor, Lőrincz Ágnes, Bessenyei István, Nagy Tamás, Némethy Zsuzsa, Zákány Mihály, Fábry Koppány m.v. és Csiki Orsolya.


A kék csodatorta nyomában
A kék csodatorta nyomában


A cselszövők akadályozni próbálják a főhősöket céljuk elérésében
A cselszövők akadályozni próbálják a főhősöket céljuk elérésében



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: