2011-01-21 16:16:15• hírek • Szatmár.ro

Mesék földjén az iskolások

A Magyar Kultúra Napjához közel,  immár hatodik alkalommal rendezte meg „A mesék földjén" mesemondó versenyt a LiterArt Magyartanári Egyesület, amelynek idén is a szatmárnémeti Balcescu-Petőfi Általános Iskola adott otthont.

A megmérettetésre 61 Szatmár megyei, V-XII. osztályos diák nevezett be, a versenyzők nagy része pedig az V-VI. osztályba járók közül került ki.

A megyéből mintegy húsz iskola képviseltette magát, a három kategóriát - V-VI., VII-VIII. és IX-XII. osztályosok - pedig szakmai zsűri értékelte: a Szatmárnémeti Északi Színház, a Tanfelügyelőség képviselői és szatmári magyartanárok.
A versenyre olyan diákok jelentkeztek, akik szépen, érthetően, szórakoztató formában tudnak mesélni, ugyanakkor fontos hangsúlyt fektetve a szép, tiszta magyar beszédre.

Mint megtudtuk, a vetélkedőnek országos szakasza is van, a döntőbe azonban kategóriánként egy diák juthatna tovább, azonban a zsűri tagjai odafigyelnek arra is, hogy esetenként két diáknak is megadják a jogot arra, hogy az országos döntőben ismét megmutathassa mesélő tudományát.
„A mesék földjén" mesemondó verseny országos döntőjére tavasszal kerül sor.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: