2019-06-26 12:59:01• hírek • Közlemény

Mesék éjszakája a Fonóban: 1001 mese szól egyszerre Szatmáron és a világban

június 29

"Képzeld el, hogy lesz egyszer egy nyári éjszaka, amikor 1001 mese hangzik majd el. Egyszerre szólnak a mesék az ország vagy a világ több pontján. Addigra már mindenki tudni fogja, hogy ezt az éjszakát úgy nevezik: Mesék Éjszakája" - hangzik a felhívás bevezetője Boldizsár Ildikó író és mesekutató közleményében.

"Úgy tűnik, hamarosan valóra válik ez az álom is! Öt évvel ezelőtt, amikor megalakult a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület, sok nemes célt tűztünk ki magunk elé, de amikor Vaskor Gréta előállt a Mesék Éjszakájának ötletével, mindannyian tudtuk: ez lesz a legtöbb embert megmozgató programunk.

 

És így is lett! Tavaly a Gellérthegy egyik tisztásán éjfélig adták egymásnak a szót a mesemondók – mindannyian egykori tanítványaim. Idén már tizenegy városban szólnak a mesék, s biztos vagyok benne, hogy jövőre még többen leszünk. De még most sem késő csatlakozni! Nem kell hozzá más, csak az, hogy legyen pár ember, aki mesét szeretne hallgatni vagy mondani jövő hét szombaton (június 29.). Ami azonban fontos: élőszavas mesemondásra gondolunk, nem felolvasásra." - fogalmaz Boldizsár Ildikó.

 

Nos, ehhez a csodás kezdeményezéshez csatlakozott a szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesület is. Így szól a meghívójuk:

 

"Ezen az éjszakán 1001 mese hangzik el szerte a világon a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület (Boldizsár Ildikó és tanítványai) kezdeményezésére: Budapest, Győr, Pápa, Kaposvár, Gyula, Debrecen, Kecskemét, Szeged, Ócsa, Zalaegerszeg, Pécs, London, Cambridge, Brassó és Kalotaszentkirály mellett Szatmárnémeti is csatlakozik.

 

Szombaton este 19.00 órától élőszavas mesemondással várunk mindenkit, gyermeket, felnőttet egyaránt a Fonóba, aki szereti hallgatni vagy akár maga is mondani mesekincseinket. Érdeklődni, jelentkezni lehet a 0744-687813-as telefonszámon.

 

Az esemény borítóképén Berki Viola Tündér Ilona (A boldogság felé) című festménye látható."

 

Így jön majd el az a bizonyos pillanat, amikor 1001 mese szól egyetlen éjszaka alatt. A mesékhez azonban mesehallgatók is kellenek, s az 1001 mese is csak együtt sikerülhet!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: