2009-11-27 12:47:23• hírek • Gozner Gertrud

Mesék a játékerdőből

Mesék a játékerdőből címen nemzetközi iskolai pályázatot hirdetett a szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola. A pályázat célja, hogy a diákok megismerhessék más nemzetek kultúráját.

2009 júliusában a bukaresti Közösségi Programok az Oktatás és Szakmai Képzés Nemzeti Ügynöksége jóváhagyta a pályázatunkat, és így lehetőségünk nyílt együttműködni csehországi, lengyelországi, németországi és szlovákiai iskolákkal - tudtuk meg Hudák Ildikó projekt-koordinátortól.

A pályázaton keresztül szeretnék bemutatni mindegyik ország jellegzetes játékait, játékszereit és történeteket mesélni róluk. Ily módon a diákok megértik, hogy Európában minden gyermek akkor a legboldogabb, ha játszhat - magyarázta Hudák. Nem csak a gyermekek képzelőerejét és kreativitását szeretnénk fejleszteni, hanem kommunikációs készségüket is, a toleranciát, valamint a másság tiszteletét - tette hozzá a pályázat-felelős.

A pályázat tevékenységei nyomán a diákok, tanáraik irányításával, a következő termékeket fogják előállítani: egyszerű játékokat, úgy mint fuvola, fababák, rongybabák létrehozása, rajzokkal illusztrált könyvecske, amely a nagyszülők játékait ábrázolja, egy DVD, ami a Történetek a meseerdőből című, a gyerekek által kitalált és megírt mese és forgatókönyv bemutatását tartalmazza.

Létrejön A jövő játékai című kiállítás, melyen megtekinthetők a gyerekek által műanyagból, fémből, gumiból, újrahasznosítható anyagokból előállított játékai, valamint a Sci-fi történetek a meseerdőből című könyv, mindenik partneriskola gyerekei által kitalált és megírt tudományos-fantasztikus mesékkel, a gyermekek által készített rajzokkal illusztrálva, anyanyelven (román és magyar) és német nyelvre fordítva. Ezen kívül mindenik iskola kiállítást fog szervezni a gyerekek nagyszüleinek régi játékaiból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: