2016-04-07 17:22:19• hírek • Szatmár.ro

Mesejáték eredeti feldolgozásban - nem csak gyerekeknek

A Négyszögletű kerek erdő egy mágikus hely. Itt megszűnik a Szomorúság és mindenkit olyannak fogadnak el, amilyen. Ezen a helyen nincs jelentős fontossága annak, hogy valaki másképp látja a világot, vagy, hogy valamiben tehetséges, másban pedig félszeg. Csak az őszinte érzelmeknek, gondolatoknak és szavaknak van igazán létjogosultságuk ezen az erdei „varázs"-tisztáson. Ha néhanapján be is férkőzik a félelemből, butaságból, önzésből és kishitűségből fakadó irigység, rosszindulat, nagyképűség és harag, akkor is győzedelmeskedik az igazság, mert nincs annál nagyobb erő a Földön.

Az idei színházi évad negyedik, gyerekeknek szóló előadását, a Négyszögletű kerek erdő című mesejátékot mutatja be a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata április 9-én, szombaton, 11 órától, a Szakszervezetek Művelődési Házának nagyszínpadán.

A Lázár Ervin A négyszögletű kerek erdő című meseregénye alapján készült előadást Kányádi Szilárd, a társulat színész-rendezője vitte színre. Bessenyei Gedő István társulatigazgató a bemutatót megelőző sajtóbeszélgetésen elmondta, az alkotócsapat olyan előadást hozott létre, amelyet nem csak a gyerekek, hanem az őket kísérő felnőttek is élvezhetnek, hiszen több, nekik szóló utalás is található benne. „Azt gondolom, ezek a történetek alapvetően felnőtteknek íródtak, de Lázár Ervin művészetében az a csodálatos, hogy a gyerekek számára is könnyen érthető módon szólaltatja meg az emberi jellemekkel felruházott, alapvetően állati alakokban megjelenített szereplőit" - fűzte hozzá Kányádi.

Az előadás alapjául szolgáló szövegkönyv dramaturgiai munkái Bertóti Johanna m. v. nevéhez fűződnek, és ő írta a produkcióban elhangzó dalok szövegeit is, amelyekhez zenei vezetőként Moldován Blanka szerzett zenét, aki a szereplők sminkjeit is elkészítette. A felvételek a szatmárnémeti Blue Sound zenei stúdióban készültek Simion Barnuțiu hangmérnök irányításával. A látvány Fornvald Gréti munkája, a koreográfus pedig Györfi Csaba volt, az előadás ügyelője és súgója Fábry Zoltán.

A produkció egyébként meghívást kapott az idei évadban a Pécsen megrendezésre kerülő gyermek- és ifjúsági színházi fesztiválra.

Az előadásra belépők elővételben kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra között a színház Horea úti jegypénztárában, illetve a biletmaster.ro internetes jegyértékesítő oldal segítségével, valamint előadás előtt a helyszínen is beszerezhetők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: