2010-01-15 13:51:05• hírek • Szatmar.ro

Mesejáték a nagyszínpadon

Pénteken 11 órától Szilágyi Regina rendezésében mutatta be a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata az évad első mesejátékát. A Grimm testvérek Holle anyó című klasszikus meséje Pozsgai Zsolt átiratában kerül színre.

Két lány felnőtté válásának története ez, amit a mesékből jól ismert kötelező próbatételek kísérnek nyomon. Susa és Lina mostohatestvérek, akik kútba ugorva kerülnek Holle anyó csodálatos világába, és állnak a jóságos és igazságos anyó szolgálatába, aki a mese végén megjutalmazza és visszaküldi őket a földre.

A kedves és tanulságos mese emberi erényekről és az igazságról szól, a végén pedik meséhez méltóan a jó elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig megbűnhődik. A kérdés, hogy milyen is az igazán jó? Mitől válik gonosszá a gonosz? A földön, égben játszódó mesejáték ezekre is választ ad: gyermekszemmel, gyerekfülnek. Nehéz megérteni a körülöttünk élő világot, hát még ha kisgyerekként kell járnunk-kelnünk benne. Ebben segít a mese.

Az előadás szereplői: Bándi Johanna, Laczkó Tekla, Csiki Orsolya, Méhes Kati, Gaál Gyula, Bandura Tibor, Nagy Tamás és Nagy Anikó. A díszleteket és jelmezeket Bodor Judit tervezte, a rendező munkatársa Kovács Eszter.



Jelenet a Holle anyó című mesejátékból


Jelenet a Holle anyó című mesejátékból


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: