2017-10-20 14:00:10• hírek • Bede Emőke

Mesébe illő történet a Mosolyház létrejötte

Pénteken délután zajlott a Mosolyház ünnepélyes megnyitója, mely ezután szeretettel várja a szellemi vagy testi fogyatékkal élőket, valamint az időseket.

2015 augusztusában alakult a Noe Partium Egyesület, melynek legfőbb célja, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat felhasználva a lehető legtöbb fogyatékkal élő személyen segítsen. Ezt követően hamar megfogalmazódott az önkéntesek fejében a Mosolyház gondolata, azonban azzal kellett szembesülniük, hogy egy ajtó sem nyilt ki kopogásukra.

A számtalan visszautasítás után végre a Noe Partium tenniakarása találkozott a mikolai önkormányzat segítő szándékával, így az egyesület megkapta a település régi óvodájának épületét. Az akkor lerobbant ház ma már felújítva várta a megnyitót, az önkéntesek az utolsó előtti pillanatokban is azon fáradoztak, hogy minden tökéletes legyen. Nem csak az első napon, hanem a továbbiakban is.

A rendezvényt Kegyes Dávid önkéntes nyitotta meg, majd a mikrofonhoz szólította a Noe Partium Egyesület elnökét. Katócz Irénke felelevenítette a kezdeti időket, amikor még csak feltételes módban beszéltek a Mosolyházról. „Két évvel ezelőtt, amikor megalakult az egyesület, azt mondtam, merjünk nagyot álmodni. És most itt állunk önök előtt és láthatjuk ezt az álmot megvalósulni. Kívánom, hogy ez a hely olyan legyen, ahová szívesen tér be az ember, ahol hasznosnak és boldognak érezheti magát. Ahol mosolyt lehet adni és kapni is” –mondta el beszédében az egyesület elnöke.

Ezt követően Löchli Tünde vette át a szót. Ő a Mosolyház létrejöttének rögös útjáról mesélt az egybegyülteknek, és kifejezte abbéli reményét is, hogy ebben a házban mindenkinek sikerül majd megtalálnia lelki békéjét és Istent.

Löchli Tünde szavai után Tóth-Pál Helga ismertette a Mosolyház szolgáltatásait. A ház vendégeinek lehetősége lesz szabadidős, kézügyességi, egészségmegőrző, valamint lélekerősítő foglalkozásokon részt venni. Egyelőre ez a lehetőség csak a mikolai fogyatékkal élők számára adatik meg, ez azonban a lehetőségekhez mérten később változhat.

Így indult el október 20-án a Mosolyház története, mely nem jöhetett volna létre a Noe Partium önkénteseinek erőfeszítése és a sok önzetlen támogató nélkül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: