2013-11-13 14:26:52• hírek • Kocsis Zoltán

Mese az aszfaltozásról, amelyben senki sem jár jól

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az elmúlt hetekben többször is büszkén tájékoztatta a sajtót és a közvéleményt, hogy megbízásából a munkások éjszaka aszfaltoztak - lásd Golescu-híd vagy a megyei sürgősségi kórház előtti útszakasz esetét. Nem csak ott lenne szükség azonban éjszakai munkavégzésre, ahol nagy a forgalom.

A Fragilor egy kicsiny utca a Kispiac közelében, hajdanán Mikes Kelemen nevét viselte. Az E.ON Gaz megbízásából május 28-án szedték fel az útburkolatot, mert kicserélték a teljes gázvezetéket. Mindez operatívan ment, június 6-án már helyére került az új aszfalt. Pontosabban csak az utca egy részén - a két végén ugyanis a munkálatok mementójaként egy-egy gödör maradt.

A Zárda (Ceahlaului) utca felőli végét aztán néhány héttel később kijavították, a Kinizsi Pál (Ioan Slavici) utca felőlit viszont csak november 12-én betonozták le. Egyelőre félig.

„Kedd délután 17.00 óra előtt néhány perccel szerettem volna elhagyni a munkahelyemet, ám a két munkás jelezte, nem hajthatok rá a friss betonra. Jeleztem feléjük, próbáljam meg átugrani, mire ők vállat vontak és mondták, tolassak vissza az út másik végéig. Az egyirányú utcába, kérdeztem, mire ők ismét vállat vontak", mesélte felháborodottan egy autós.

A történet ezzel még nem is ért véget, hisz a kicsiny utca másik végét egy „akadályt balra kerülni" tábla zárta el! „Szerencse, hogy a szegélykő nem túl magas, így elfértem mellette az autómmal", tette hozzá.

Ha már homár, legyen kövér alapon másnapra kiderült, a gödröt csak félig sikerült bebetonozni. Az úttestre helyezett, kézzel írott A4-es papírlap ugyanakkor jelzi: „Ráhajtani tilos! Friss beton!".

Autósok tehát figyelem, az útjelző táblák és útburkolati jelek mellett ezentúl tessék elolvasni azt is, amit papíron elébünk fúj a szél. Arról nem beszélve, hogy a gödör eltüntetéséhez további betonozás-aszfaltozás szükségeltetik.

Mi mást tehet ilyenkor a béketűrő autós, mint eldúldolja magában a Bikini-refrént, mely szerint „Fél igazság, fél megoldás, Fél királyság, fél az ország".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: