2012-02-27 09:23:30• hírek • MTI, hirado.hu

Meryl Streep harmadszor, nagyot szólt A némafilmes

A némafilmesé lett a legjobb film, rendezés, a férfi főszereplő (Jean Dujardin) díja, Scorsese Hugója öt technikait kapott a 84. Oscar-gálán.

Meryl Streep, A Vaslady címszereplője kapta a legjobb színésznő és Jean Dujardin, A némafilmes című alkotás francia sztárja nyerte el a legjobb színész díját a 84. Oscar-díjátadó gálán Los Angelesben helyi idő szerint vasárnap este.

A némafilmes című francia fekete-fehér némafilm alkotói aratták a legnagyobb diadalt a 84. Oscar-díjátadó ceremónián: a produkció összesen öt Oscart-nyert, többek között a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb színész díját is megkapta. A némafilmes című alkotás 83 éve az első némafilm, amely a legjobb film kategóriában elnyerte az Amerikai Filmakadémia díját. (1929-ben a Wings című némafilm győzött.) A helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett Oscar-gála fináléjában a film alkotói és színészei, köztük Jean Dujardin, A némafilmes sztárja, az első francia, aki átvehette a legjobb színész Oscar-szobrát, együtt ünnepeltek a ceremónia színpadán. A húszas-harmincas évek Hollywoodjában, a némafilm korszak végén játszódó történetet Michel Hazanavicius rendezte, aki a legjobb rendező Oscarjával a kezében feleségének, a mellékszereplőként Oscarra jelölt Bérénice Bejónak mint filmje ihletőjének köszönte meg a díját.

Michel Hazanavicius francia rendezőnek, A némafilmes alkotójának ítélte oda az Amerikai Filmakadémia a legjobb rendezőnek járó díjat a 84. Oscar-díjkiosztó gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben.

A Nader és Simin - Egy elválás története nyerte a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját helyi idő szerint vasárnap este a Los Angelesben megrendezett 84. Oscar-gálán. Aszgar Farhadi filmje egy házaspár válásának történetén keresztül érinti a hagyományok, az igazságszolgáltatás és a férfi-nő kapcsolat témáját a modern Iránban. A Nader és Simin az első iráni Oscar-díjas alkotás. A film korábban a Golden Globe-díjat és számos rangos filmfesztivál, köztük a Berlinale díját is elnyerte.

A némafilmes - minden fontos kategóriában győzni tudott


Octavia Spencer A segítségben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő, a Kezdők című filmben játszó Christopher Plummer pedig a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját kapta a 84. Oscar-díjkiosztó ceremónián. A 82 esztendős Christopher Plummer az Oscarok történetében a legidősebb színész, aki elnyerte az Amerikai Filmakadémia díját. Korábban egyszer jelölték Hollywood legrangosabb elismerésére. A kanadai színész Mike Mills rendezésében készült Kezdők című produkcióban olyan férfit alakít, aki idős korára vállalja fel meleg identitását.

A helyi idő szerint vasárnap este megrendezett díjátadó közönsége állva köszöntötte Octavia Spencert, aki a hatvanas években játszódó A segítség című polgárjogi drámával nyerte el a Filmakadémia díját. A 39 esztendős színésznőt a szerepért korábban a Brit Filmakadémia is díjával jutalmazta, valamint a Golden Globe-díjat is elnyerte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: