2017-12-27 12:06:20• hírek • Bede Emőke

Mértéktelen evés és ivás után jöhet a mentő

Az előző évek statisztikái érvényesnek bizonyultak idén is: december 22. és 27. között összesen 591 esetben riasztották a mentőket, 534-szer pedig valóban sürgősségi esetről volt szó.

Mint a Szatmár Megyei Mentőszolgálat jelentéséből kiderül, sokan a mértéktelen evés és ivás miatt szorultak a mentősök segítségére. A fentebb jelölt periódusban 15-en hasmenéses panaszok miatt tárcsázták az egységes segélyhívót, 13-an pedig hasi fájdalmakról számoltak be. Az ellátásukra sietett mentősök megállapították, hogy utóbbiak epegörcs és gyomorhurut miatt tapasztalnak fájdalmakat.
 

A mértéktelen alkoholfogyasztás miatt 15 esetben riasztották a mentősöket: egyesek otthon, mások nyilvános helyeken lettek rosszul az italozás miatt. Öt esetben szívműködés- és légzésleállás miatt ragadtak kagylót az aggódó rokonok, sajnálatos módon négy személyt már nem lehetett visszahozni az életbe.
 

A fentiek mellett két közlekedési balesethez is kivonultak a mentőszolgálat autói: az apai és a szatmárzsadányi balesetek helyszínéről összesen három sebesültet szállítottak a sürgősségi osztályra. Mindezeket egybevéve, a karácsonyi hosszú hétvégén naponta 118 esetet regisztráltak, mely nem jelent növekedést az előző években tapasztaltakhoz képest.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: