2016-03-03 18:27:12• hírek • MTI

Mert a környezetvédelemről vidáman is lehet

A fenntartható, természetbarát háztartásról tartott röpke és rendkívül jókedélyű bemutatót a Szamosdarai Általános Iskola Jómadarak nevű csapata szerkesztőségünkben.

A szatmárnémeti Balcescu-Petőfi Általános Iskola csapata után csütörtökön a szamosdarai iskolások is bemutatták a Székely kapuk - Zöld kapuk oktatási-nevelési versenyre készült előadásukat.

A Székely kapuk - Zöld kapuk versenyének két szakasza van. Az első fordulóban decemberben a betlehemes játék a keresztény nevelést szolgálja, a márciusi második etap pedig a környezettudatosságot hirdeti. A kettő jutalma pedig - sikeres versengés esetén - egyhetes horvátországi nyaralás.

A Jómadarak csapata Jánk Ildikó és Katócz Erzsébet tanárnők irányításával a fenntartható, környezetbarát háztartás tematikájában készültek előadással, szót ejtve az energiatakarékos passzív házak megépítésétől azon mindennapi tevékenységeinkig, amelyek során többet tehetnénk környezetünkért.

A megszokottaktól eltérően a Jómadarak az Alma együttes Szuperkukák című számát dolgozták fel és adaptálták, megmutatva, hogy vidáman is meg lehet közelíteni egy amúgy komoly és néha komor témát.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: