2011-02-13 16:21:05• hírek • Szatmar.ro

Mérsékelt szatmári siker

Szatmárnémeti városa elsőként adhatott otthont olyan nemzetközi vívóeseménynek, mely a nemzetközi szakszövetség hivatalos versenynaptárának is a részét képezte. A Szatmárnémeti Kupán a hazai versenyzők eredményei elmaradtak a várakozásoktól.

A Szatmárnémeti Kupát a tavaly februárban írták ki első alkalommal, ám az akkor még nem volt része a nemzetközi szövetség hivatalos versenynaptárának. Az idén azonban hivatalosan is jegyezték a tornát, méghozzá a női tőr kadett korosztálya (U17) számára kiírt európai körverseny utolsó állomása lett. Ennek következtében jelentősen megnőtt a torna presztízse és a részvevők száma is: 58 ifjú tőröző összesen tizenegy országot (Románia, Magyarország, Ukrajna, Moldova, Szlovákia, Csehország, Ausztria, Egyesült Államok, Izrael, Szerbia, Fehéroroszország) képviselt.

A versenyről természetesen nem maradhattak el a Szatmárnémeti Sportklub versenyzői sem, Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducanu és Dan Suta tanítványai közül Magyar Petra, Bujer Regina, Erdei Réka, Varga Anett és Löchli Evelin állhatott az Ady Endre utcai sportcsarnokban elhelyezett pástokra. Közülük a legjobb eredményt Varga érte el, aki feljutott a 32-es főtáblára, ám onnan már nem tudott tovább lépni, így végül a 32.helyet szerezte meg. Hét pozícióval hátrébb végzett Magyar (39.), míg Bujer (51.), Löchli (57.) és Erdei (58.) a mezőny utolsó fertályában zárta a versenyt.


Dan Suta szerint fontos tapasztalatokat szerezhettek a szatmári lányok
Dan Suta szerint fontos tapasztalatokat szerezhettek a szatmári lányok


„Lehetett volna jobb is a lányok teljesítménye, de ebben az erős mezőnyben tapasztalatszerzés szempontjából mindenképpen hasznos volt a viadal" - értékelt Dan Suta edző, aki a torna előtt legalább egy lányt várt a legjobb 16 közé.

Az egyéni versenyt mellesleg a magyar Zupkó Klaudia nyerte a román Malina Calugareanu (Steaua) és Alina Constantin (Bukaresti Olimpia) előtt, aki az ukrán Olena Sipilovával osztozott meg a bronzérmen. A csapatversenyben 12 trió indult, ezek közül Románia különböző konstrukcióban hat együttessel képviseltette magát. Itt Szlovákia nyert Ukrajna, Fehéroroszország és Románia II előtt, míg a Magyar, Varga, Löchli alkotta Románia III. az ötödik, a Bujert és Erdeit a soraiban tudó Románia VI. pedig a tizenegyedik lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: