2011-09-23 10:34:26• hírek • Kocsis Zoltán

Mérsékelt érdeklődés az állásbörzén

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség péntek reggel illetve délelőtt immár 11. alkalommal szervezi meg a már hagyományosnak mondható állásbörzét az Október 25 téren (új főtéren) található Szakszervezetek Művelődési Házában.

Amint azt Gheorghe Tilibasa és Veronica Variu, az ügynökség vezetői elmondták, összesen majd másfél száz céget kerestek fel, ezek közül pedig negyvenen mutatták be ajánlataikat. Összesen mintegy 250 munkalehetőség közül választhattak a fiatalok - és nem csak. A szervezők külön kiemelték, hogy valamennyi korosztályt várnak az ajánlatokkal. A legnagyobb kínálat a textiliparban adódik, ahová 80 személyt is alkalmaznának. Szintén jelentős a kereslet asztalosok (60 hely) és fémfeldolgozó iparban (43 hely) tevékenykedők iránt. Összesen kilenc hely kiadó felsőoktatásban részesültek számára is, elsősorban építészmérnöki, textilipari mérnöki és informatikai területen.

Nem csak hazai, de külföldi munkalehetőségek között is választhatnak az érdeklődők elsősorban Németország, Litvánia és Málta várja a munkavállalókat, a kínálat között szerepel a repülőgépipartól a vendéglátó iparig több minden.

Tilibasa ugyanakkor csalódottságának adott hangot az átlagosnál kisebb érdeklődés iránt, figyelembe véve, hogy az ügynökségnél több mint fél ezer munka nélküli frissen végzett fiatal szerepel a nyilvántartásban. „Többségüket biztosan kényelmesen eltartják a szüleik", vonta le a hipotetikus következtetést.

Az állásbörze addig tart „nyitva", amíg érdeklődés mutatkozik iránta, az előző évek tapasztalatai szerint azonban körülbelül délig érkeznek érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: