2010-12-21 16:03:28• hírek • Póti Orsolya

Éves mérleget vontak

Mérleget vont a Szamos Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőssége a 2010-es évben történt riasztások és bevetések alapján. Ebben az évben Szatmár megye területén összesen 1862 sürgősséginek számító helyzet alakult ki - tudtuk meg a felügyelőség évzáró ünnepségén.

Ünnepi hangulat költözött a Szamos Szatmár Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének székhelyébe, ugyanis kedd délben  a rohammentős szolgálat munkatársai karácsonyi énekekkel fogadták az érkezőket.

A tűzoltók ebben az évben 1862 esetben láttak el sürgősségi életmentő szolgálatok, 135 tűzesetet regisztráltak,  a SMURD rohammentő szolgálatnak 1464 esetben kellett beavatkoznia, 20 alkalommal sérülteket kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül, és 86 esetben egyéb sürgősségi eseteket láttak el. A SMURD bevetése jelentette a sürgősségi szolgálat munkáinak szinte 60 százalékát teszi ki - mondta el Burz Iulian felügyelő.

A Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége szakképzett munkatársainak összesen 11 sürgősségi helyzetben kellett közbelépniük: többek között földcsuszamláshoz, árvízhez és vihar miatt hívták ki őket. Ezekben az esetekben a helyi sürgősségi helyzetekért felelős testületeket tagjai is közbeléptek, akik segédkeztek a súlyos meteorológiai katasztrófák elhárításában.

Ebben az évben összesen 13 hamis riasztást regisztráltak, 36 esetben hiába hívták ki a tűzoltókat, mert már nem volt szükség a szolgálatukra, 94 alkalommal már az útról fordultak vissza. Négy esetben állatokat mentettek, két esetben pedig környezetvédelmi feladatokat láttak el - tudtuk meg a közleményből.

A tavalyihoz képest jóval kevesebb tűzesetet regisztráltak a megyében: ebben az évben csak 135 tűzesetet regisztráltak, míg tavaly 234 volt ezek száma. A 2009-es évhez képest viszont idén megnőtt a rohammentő szolgálat mentőakciójának száma.

A Szamos Szatmár Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége ebben az évben 4237 esetben  figyelmeztetésben részesítették az érintetteket, és 109 esetben szabtak ki büntetést. A büntetések összértéke 110.000 lej volt. A szolgálatok során összesen 25.669.200 lej értékben mentettek meg javakat a felügyelőség munkatársai, a károk értéke pedig 2.191.360 lej.




Ünnepi hangulat költözött a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének székhelyébe



A tavalyihoz képest idén jóval kevesebb volt a tűzesetek száma


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: