2009-11-12 14:11:31• hírek • Gozner Gertrud

Mérleget vont a Megyei Börtön

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztató keretén belül vont mérleget tevékenységi köreiről a szatmári Büntetésvégrehajtó Intézet. A harmadik negyedév során végzett akciókat Ioan Iuga, az intézmény igazgatója ismertette a sajtó képviselőivel.

Amint a beszámolóból kiderült, az elítéltek különböző tanfolyamokon vehettek részt, többek közt állattenyésztési, zöldségtermesztői és szakács kurzusokat szerveztek a számukra. Október folyamán pedig húsz elítélt a polgármesteri hivatal és a köztisztasági vállalat alkalmazottjaival közösen a Closca sugárút megtisztításában vettek részt.

Az utóbbi három hónap folyamán összesen 166 fogvatartott végzett közmunkát, közülük 61 személy fizetésben is részesült ezáltal. Az elítéltek többsége a közmunka segítségével próbálja meg lecsökkenteni a kiszabott büntetése időtartamát. Az intézmény azt szeretné elérni, hogy az onnan kikerülő elítéltek könnyebben visszailleszkedhessenek a társadalomba, és a közösség hasznára válhassanak.

A továbbképzési tanfolyamokon kívül a bentlakók kulturális tevékenységekben is szerepet vállalnak. Az ítélet-végrehajtó intézetben színi csoport működik, és rendszeresen fel is lépnek a darabjaikkal. Az igazgató szerint az utóbbi negyedévben jelentősen javult a közhangulat az általa vezettet intézményben, csökkent a fegyelmi kihágások száma és a jó magaviseletért meg is jutalmazták a fogvatartottakat.

Jelen pillanatban 439 személy - hat hónaptól 25 évig terjedő fogházat kapott elítélt - tölti a büntetését a szatmári fegyintézetben. Többségüket lopásért és csalásért ítélték el, de vannak köztük akik emberölésért vagy nemi erőszakért ülnek. Minden bentlakó betöltötte legalább a 21. életévét, a legidősebb elítélt 71 éves - tudtuk meg az igazgatótól.



Az elítéltek állattenyésztési tanfolyamon is részt vehetnek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: