2010-11-03 15:01:07• hírek • Szatmar.ro

Mérlegelnek a csendőrök

A Szatmár Megyei Csendőrfelügyelőség beszámolt az októberi tevékenységéről. Hogy mennyire tudnak a rendfenntartók jól időzíteni egy kihágás leleplezésekor, az abból is látszik, hogy a törvénysértésekért 65.000 lej értékű pénzbüntetést gyűjtöttek be az elkövetőktől az elmúlt hónapban.

Az októberi hónap folyamán a csendőrség a közrend érdekében cigarettacsempészeket, tolvajokat, köztulajdon rongálókat, és konfliktusokat gerjesztő személyeket azonosított, de fehér-fegyver viselésért, közterületen való alkoholfogyasztásért és más törvénysértésért is büntetéseket osztogattak. Az elmúlt hónapban 70 esetben a kihágásokat megúszták írásbeli figyelmeztetéssel, azonban 225 alkalommal megfizettek az elkövetők. 65.000 lej gyűlt ez idő alatt a pénzbüntetésekből. 20 bűncselekményt is sikerült leleplezni, ennek nagy részét a rendőrséggel közösen hajtották végre.

A biztonságérzet növelése érdekében elsősorban a forgalmasabb helyeken járőröztek, ahol gyakrabban előfordulnak konfliktushelyzetek, lopások, rendháborítás.

Ebben a hónapban fokozták a vidéki ellenőrzéseket, főleg a piacok, vásárterek és a diszkók környékére fektettek nagyobb hangsúlyt.

A kulturális és sportrendezvényeken is jelen voltak, hiszen ahol nagyobb tömeg összegyűl, nagyobb az esély is bűncselekmények elkövetésére. Az októberi tevékenységek része volt a rend fenntartása a tiltakozásokon, amelyeket a szakszervezetek szerveztek a pártok székháza, illetve a Prefektúra előtt.
A gyerekek biztonságának megőrzése érdekében a csúcsidőben az iskolák környékén járőröztek gyalogosan és autóval is.

Bár a számok nem sokat jelentenek, inkább a munka hatékonysága a mérvadó, a szatmárnémeti csendőrök október folyamán konkrétan 480 küldetésben vettek részt. 189 a közrend megőrzése érdekében, 133 a rend biztosítása érdekében történt. 17 alkalommal a 112-es sürgősségi hívószámon bejelentett kihágások miatt helyszíneltek, 74 akciót pedig más intézményekkel közösen hajtottak végre.


A csendőrök a tüntetéseken is felvigyáztak (kép: archív)
A csendőrök a tüntetéseken is felvigyáztak (kép: archív)



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: