2009-05-22 15:54:42• hírek • Parajdi Andrea

Mérik az aszfalt hőmérsékletét

Hétfőtől mindhárom licitet nyert cég hozzálát a megyei utak kátyúzásához. A Szatmár Megyei Tanács szűrőpróbaszerűen ellenőrzi majd a kikevert aszfaltok hőmérsékletét.

Korábban tájékoztattuk olvasóinkat arról, hogy megvannak a licitet nyert cégek a megyei utak javítási munkálatira. A tender során négy zónára osztották fel a megyét, amelyeket külön licitáltak ki, két zónában ugyanaz a cég végzi a javításokat, így végül három vállalat lát hozzá a kátyúzáshoz.

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta: Avasújvárosnál már megkezdődtek a munkálatok, jövő héttől pedig az egész megyében hozzálátnak a javításokhoz. - Kiküldtük a cégekhez a munkálatok megkezdéséról szóló átiratot, amelynek értelmében három nap alatt a vállalatoknak kötelességük elkezdeni a javításokat. Amennyiben nem így történik késedelmi kamatot számítunk fel - magyarázta Csehi.

Csütörtökön egyébként már a Megyei Tanács munkatársai ellenőrzést tartottak azokon az útszakaszokon, ahol zajlanak a javítások. A Megyei Tanács vásárolt egy olyan mérőműszert, amely a kikevert aszfaltréteg hőmérsékletének meghatározására alkalmas, ez azért lényeges, mert az előírások szerint lehet jó minőségű egy aszfalt, megfelelő recept szerint összeállítva, ha nem jó hőfokon kezelik. Az aszfalt csak akkor időtálló ha úgy teszik le, hogy megfelelő a hőmérséklete, ugyanis csak így tud kellően megkötni.

-Szűrőpróbaszerűen tartunk majd ellenőrzéseket, és komoly büntetésekkel szankcionáljuk a kihágásokat, el akarjuk kerüli azt, hogy végül hiábavaló pénzkidobás legyen az aszfaltburkolat feljavítása - magyarázza a tanácselnök.

A javítások során egyébként 400 kilométeren tömik be a megyei utakon kialakult gödröket.


Hétfőtől mindhárom licitet nyert cég hozzálát a megyei utak kátyúzásához.
Hétfőtől mindhárom licitet nyert cég hozzálát a megyei utak kátyúzásához


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: