2010-09-20 16:22:36• hírek • Szatmár.ro

Mérgezések hétvégéje a Sürgősségin

Mozgalmas hétvégéjük volt a Sürgősségin dolgozóknak: a szokásos esetek mellett gomba és patkánymérges mérgezéssel is meg kellett küzdeniük.

A hétvégén 366 személy szorult ellátásra, közülük 104 gyermek volt. Az esetek nagyon széles palettán mozogtak: volt kullancscsípés, egy kutyaharapás, két macskamarás, két személyt közlekedési baleset miatt vittek a sürgősségire, 14 személy pedig erőszakos cselekedet áldozata lett - közülük kilencen erősen ittas állapotban voltak.

Szombaton két Decebal-i illetőségű személy jelentkezett a Sürgősségin, egy 28 illetve egy 18 éves férfi. Ők gombamérgezéses tüneteket mutattak, s mint kiderült, sült gombát ebédeltek, amit egy közeli erdőben szedtek. A két beteg megkapta a szükséges ellátást, majd a kórházban maradtak megfigyelésre, ám miután látványosan javult az állapotuk, hazaengedték őket.

Szintén a hétvégén egy négyéves gyermek került kórházba, aki a szülők elmondása szerint patkánymérget evett. A gyereket beutalták a Megyei Kórház gyermekosztályára, s miután a kezelést követően jobban lett, hamarosan hazaengedik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: