2011-02-09 14:31:40• hírek • Szatmar.ro

Merészet álmodott a Force India: dobogóra állna

Kedden még azt írhattuk, hogy egyetlen istállóként a Force India még nem mutatta be a Forma1 idei szezonjára épített autóját, ám a helyzet szerdára némileg változott. Bár az új autót továbbra sem láthatta a közönség, az azt ábrázoló fényképek azonban megjelentek az istálló honlapján - miután leküzdötték az adódó technikai problémákat.

A Vijay Mallya tulajdonos monogramja után VJM04-re keresztelt autó festése nem sokban különbözik a tavalyi autóétól. Nem úgy a felépítése, hisz a silverstone-i mérnökök is az idén nagy népszerűségnek örvendő pullrod hátsó felfüggesztési rendszert alkalmazták, a felső légbeömlő pedig két bemenetből áll. Az istálló továbbra is technikai segítséget kap a McLarentől, és ugyanúgy a Mercedes motorjait használja, akárcsak a legendás brit csap.

Az első kollektív teszteken Valenciában még a tavalyi autóval tesztelő Force India idén magasra tette a lécet: a konstruktőrök versenyében a hetedik helyről az ötödikre ugranának, sőt, Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint egy-két versenyen akár egy-egy dobogós helyezés is összejöhet csapatának.


Dobogóra állna 2011-ben a Force India
Dobogóra állna 2011-ben a Force India


Fel kell tehát kötnie azt a bizonyos ruhaneműt Adrian Sutilnal és az újonc Paul di Restának, hogy a fenti célokat megközelítsék. Utóbbi egy skót fiatalember (24 esztendős), aki a tavaly a tesztpilóta teendőit látta el a csapatnál. Helyét idén az a Nico Hülkenberg vette át, aki tavaly a Williams egyik autóját vezette.

A Force India festése nem sokban különbözik a tavalyitól
A Force India festése nem sokban különbözik a tavalyitól


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: