2015-11-13 15:31:08• hírek • Szatmár.ro

Merész tervek a Nagypiac felújítására

EU-s finanszírozással kétszintes piaccsarnokká alakítanák a Nagypiacot.

A pénteki sajtótájékoztatón a polgármesteri hivatalban Glodean Enikő, a Közterületfenntartó Szolgálat munkatársa beszélt a piacok fejlesztéséről, felújításáról.

A Kárpátok I-es lakónegyedben található piac felújítása megkezdődött, nagyjából három hónap múlva ér véget a munka. Befedik a piacot, illemhelyet, irodákat hoznak létre a piac területén, az árusok pedig üvegszálas anyagból készült asztalokon árulhatják majd portékáikat.

A Szamos piac felújítása is folyamatban van. Befedik a piacépülettel szemben, a Szatmár Megyei Kórház felé néző piacteret, az épületet kívül-belül teljes egészében felújítják. Ide is kerülnek az üvegszálas piaci asztalokból.

Nagyszabású tervek vannak az 1-es számú Élelmiszerpiac, azaz a köznyelvben Nagypiacként emlegetett piactér felújítására is. Glodean elmondta: modern, kétszintes vásárcsarnokká alakítanák a piacot. A föld alá épített parkolóban 100 autónak lenne parkolóhelye, a felső, földfelszíni szinten pedig piac működne.

Mivel a projekt meglehetősen nagy anyagi fedezetet igényel, a polgármesteri hivatal ezt EU-s támogatással oldaná meg - így inkább hosszú távon lehet majd a Nagypiac ilyen szintű felújítására számítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: