2017-06-21 07:38:50• hírek • MTI

Merényletkísérlet volt Brüsszelben - FRISSÍTVE

Merényletkísérlet miatt kiürítették Brüsszel főterét és a város egyik főpályaudvarát

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy szemtanúk egy "Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallottak, majd egy robbanást és lövéseket. A közelben járőröző katonák meglőtték a támadót, aki súlyosan megsebesült, de állítólag nem halt meg. Pierre Meys, a brüsszeli tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy egy kisebb robbanás történt, további részleteket azonban nem közölt.

A tudósítások szerint pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahol a rendőrök nagy erőkkel jelen vannak. A rendőrség azt közölte, hogy a merénylőn kívül nincsenek sebesültek és "ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet".

Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője később bejelentette, hogy meghiúsított terrortámadásként kezelik a történteket. Charles Michel belga kormányfő, aki Jan Jambon belügyminiszterrel a brüsszeli válságközpontból követi az eseményeket, arra kérte az embereket, hogy tegyenek eleget a rendőrség utasításainak. A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros több pályaudvarán, a metróvonalakat lezárták és a buszok sem közlekedtek.

FRISSÍTVE: Meghalt a merénylő

Meghalt a Brüsszel központi pályaudvarán elkövetett merényletkísérlet feltételezett elkövetője – közölte szerdán a belga ügyészség. Az egyelőre ismeretlen férfi a pályaudvar pénztárainál hozta működésbe kedden a nála lévő robbanószerkezetet, amikor a katonai járőr felfigyelt rá. Szemtanúk beszámolója szerint érezhető volt a robbanás keltette légnyomás, de mint a hatóságok közölték, nincsenek áldozatok vagy sebesültek. A tudósítások szerint ugyanakkor pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahová a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: