2012-06-10 17:02:30• hírek • Czinzel László

Merce duplájával először bajnok Szamoskrassó

A Kálmándi Schwaben csapata
A Kálmándi Schwaben csapata

Szombat délután megszerezte történelme első megyei bajnoki címét a Szamoskrassói Somesul labdarúgócsapata, miután a döntőben Merce Alin két góljával legyőzték a Kálmándi Schwaben együttesét.

A találkozón szinte végig a Szamoskrassó játszott fölényben és sorra alakította ki gólhelyzeteit. Egyedül Merce lőhetett volna vagy három gólt, de Bozsó és Negrean is pontatlanul célzott a kapu előtt. Mindezekre a lehetőségekre a „svábok" csak Schlakter és Hágen egy-egy akciójával tudtak válaszolni.

A 30. percben aztán gólra váltotta fölényét a Szamoskrassó, miután Merce értékesítette a Salageanu ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt. Fél órával később aztán Merce ismét betalált - 12 méteres lövése egy védőn még megpattant -, eldöntve ezzel a meccs és a bajnoki cím sorsát.

Sikerének köszönhetően a Szamoskrassó képviselheti Szatmár megyét a III. osztályba való feljutásért megrendezendő osztályozón. Június 20.-án Zilahon Bihar megye bajnoka, Váradalpár lesz az ellenfél.

Ami pedig a Szatmár megyei labdarúgás 2011-2012-es szezonját illeti, az szerdán ér véget, amikor Pusztadaróc és Óvári csap össze a Román Kupa megyei döntőjében az Olimpia stadionban.

Szamoskrassói Someşul-Kálmándi Schwaben 2-0
gól:
Merce (30., 11-es, 61.).
A Szamoskrassó összeállítása: Miclea D. - Rapos R., Sălăgeanu, Rapos J. (játékosedző), Kölcsey, Domokos, Negrean, Maxim, Pop M., Merce, Bozsó.
Cserék: Cadar, Miclea C., Nistor, Gergely, Bidea, Imre, Ardelean
A Kálmánd összeállítása: Orosz - Schwartzkopf, Sasu, Schlakter I., Kinczler N., Kinczler G., Belényi, Óbis, Czimmerman, Hágen, Ciocotişan.
Cserék: Tineghe, Renn, Murvai, Obsitos, Podină, Reszler (játékos-edző), Fényes

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: