2019-02-21 07:23:35• hírek • Szatmár.ro

Ments életet egy ritmussal: egészségnap a Kölcseyben

"Ments életet egy ritmussal" jelmondattal indult február 19-én a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megrendezett Egészségnap, amelyet az iskola XI. osztályos tanulói – név szerint Póti Eszter, Propst Aida Karola, Fehér Cynthia, Kis Kasza Szász Laura és Ilonczai Hunor -  szervezték meg, újraélesztés és elsősegély témában.

Ezen diákokból álló csapat, azaz a Limbikus Rendszergazdák, a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Orvostanhallgatók Egyesülete által szervezett Egészségversenyen vesznek részt, s ennek keretében szervezték az egészségnapot iskolájukban, amelynek célja az volt, hogy minél több diákot világosítsanak fel az egészséges életmód fontosságáról, illetve ismertessék az elsősegélynyújtás legalapvetőbb fogásait.
 

A tanulók szünetekben az iskolában felállított egészségstandnál mérték meg diáktársaik és tanáraik vérnyomását, pulzusát, kiszámították a testtömegindexüket, egészséges falatokat kínáltak és különböző baleseti szituációkban szükséges eljárások ismertettek. A kölcseys diákok a nagyszünetben az iskola dísztermében az újraélesztés praktikáját sajátíthatták el a csapat interaktív és vicces, ám ugyanolyan informatív bemutatóján, melynek végén a diákok maguk is kipróbálhatták a mellkaskompressziót a szimulátor babán.
 

Összességében a csapat elérte célját, sok diákhoz jutatták el az újraélesztésre vonatkozó életmentő ismereteket és egy sikeres egészségnapot zártak -számolt be az eseményről Ilonczai Hunor.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: