2018-05-04 13:15:53• hírek • Bede Emőke

Ments életeket: moss kezet!

Május 4. és 18. között figyelemfelhívó kampányt tart a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház. Ennek célja nem más, minthogy tudatosítsa az egészségügyi alkalmazottakban, mennyire fontos a rendszeres kézmosás, ugyanis foglalkozásuknál fogva különösen sok, többnyire legyengült immunrendszerrel rendelkező emberrel érintkeznek.

Az egészségügyi személyzet által továbbadott betegségek a világ számos pontján okozzák napi szinten a páciensek elhalálozását, ezért kell felhívni a gyakori kézmosás fontosságára a figyelmet. Nem csak városunkban, de világszerte, még a fejlett országokban is. Épp ezért az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére nemzetközi szinten elrajtolt egy rendszeres kézfertőtlenítést népszerűsítő kampány. Ehhez csatlakozott Szatmár megye is.
 

A kampány első napján a kórház személyzete egy UV Black Box nevű készülék segítségével felmérhette, mennyire volt tökéletes eddig a kézmosási technikájuk. Május 14. és 18. Között pedig Nagy-Britanniából érkeznek szakemberek, akik az egészségügyi intézményekben előírt higiéniáról tartanak majd részletes beszámolókat. Természetesen ez nem csak a tökéletes kézmosás ismertetését jelenti, hanem olyan komoly kérdéseket is fognak érinteni majd, mint például a sebészeti osztály higiéniája.
 

A négy nap alatt megannyi tevékenységgel készülnek a kórház dolgozói számára, de nem csak Szatmárnémetiben, hanem a 180 résztvevő ország több mint 20 ezer egészségügyi intézményében is. A Save Lives: Clean your hands néven futó kampány azonban nem csak célzottan az alkalmazottaknak szól, ugyanis a látogatóknak és a pácienseknek is szórólapokkal és egyéb tájékoztató anyagokkal készülnek, hiszen akár ők is továbbadhatják a fertőzéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: