2015-04-16 10:55:37• hírek • Szatmár.ro

Mentor-díjat kapott Nyiri Zoltán szatmári festőművész

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott az ötödik alkalommal megszervezett Mentor Gálán, amelyen meghirdették az új program-kiírást, sorban a hatodikat.

Az idei ünnepség díszvendége Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok volt, aki az edzői munka elismerésének fontosságáról beszélt, megállapítva, hogy a gyakorta háttérben dolgozó edzők, oktatók sikeres generációkat nevelnek, azonban munkájukat ritkán illeti megfelelő erkölcsi vagy anyagi elismerés. A tíz díjazott mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor Trófeát, Ioan Nemțoi neves képzőművész alkotását. Az elismerésben részesülők között szatmárnémeti pedagógus is szerepelt, Nyiri Zoltán festőművész személyében.

Nyiri Zoltán a Szatmári Művészeti Iskola festészet tanára személyre szabott oktatási módszerekkel dolgozik, aminek köszönhetően a tanulóknak alkalmuk nyílik megtanulni meglátni a szépet és azt bármilyen művészeti eszközzel visszaadni - írják a díjazottakról szóló összefoglalóban.

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2014. december végéig beérkezett 414 jelölés alapján, 202 jelölt közül. Ezúttal is, miként az előző években, a díjazottak közt van olyan, akit második alkalommal jelöltek. A jelöléseket a jövőben is meg lehet ismételni. „A  díjazottakat egyaránt jelölték egykori és jelenlegi tanítványok, fiatalok, valamint azok a közösségek, ahol tevékenykednek. A különlegesen szép jelölések tükrözik a fiatalok életpályáját meghatározó értékes mentor-tanítvány kapcsolatokat" - nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A Mentor-díj idei díjazottjai

„Az elmúlt öt évben a Mentor Díjjal ötven kiváló oktató munkásságát részesítettük nyilvános elismerésben, és megteremtettük annak lehetőségét, hogy a különböző közösségek jelölhessenek személyeket erre a kitüntetésre. Az eddigi díjazottak közös jellemvonása az odaadás és a lelkesedés. Olyan emberekről van szó, akik túllépik a hagyományos oktatói-nevelői szerepkört, és idejüket, tudásukat teljes odaadással és minden anyagi érdek nélkül arra fordítják, hogy a gyermekek életében  maradandó értékeket teremtsenek" - nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: