2017-05-03 12:48:41• hírek • Szatmar.ro

Mentor-díjat kapott Csiszár Ferenc

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott, köztük a szatmárnémeti Csiszár Ferencet, a hetedik alkalommal megszervezett Mentor Gálán. A bukaresti Odeon színházban megrendezett ünnepségen meghirdették a nyolcadik programkiírást is, amelyre év végéig lehet beküldeni a jelöléseket.

A tíz díjazott mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor Trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

„A MOL Románia immár hetedik éve osztja ki a kiváló oktatóknak járó Mentor Díjakat. Olyan, kiváló tanárok és edzők részesülnek ebben az elismerésben, akik nemcsak sikeres karrierre, hanem az életre is készítettek fel teljes generációkat. Ezen díjakkal szeretnénk kifejezni a rendkívüli mentorok iránti elismerésünket, valamint köszönetünket mindazért, amit a megannyi generációért tettek és tesznek” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány kuratóriuma választotta ki a 2016. április-december között beérkezett 250 jelölésből. Az díjazásra érdemes jelölések száma minden évben jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a jövőben is meg lehet ismételni.

„Az évente beérkező nagyszámú jelölés azt mutatja, hogy sokan vannak, akik szeretnék kifejezni hálájukat azon oktatók iránt, akik fontos szerepet töltöttek be tanítványaik életében. Csodálatos és egyben megható, hogy annyi volt tanítvány emlékszik azokra, akik felfedezték és kimunkálták tehetségüket és úgy érzik, mindezért nyilvános köszönet jár nekik. Május harmadikától kezdődően nyolc hónapon át fogadjuk a 2017-es kiírásra beküldött jelöléseket, melyben olyan tanárokat, edzőket javasolnak díjazásra, akik fiatal tehetségeket fedeztek fel, és támogatták őket pályafutásuk kezdetén” – nyilatkozta András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Simona Pop szatmárnémeti párbajtőröző, olimpiai aranyérmes, így nyilatkozott jelölésében a mentorának tanítványai életében betöltött szerepéről: „19 éves versenysportolói karrieremet az edzőm irántam tanúsított bizalma alapozta meg; ő volt az egyetlen edzőm, akivel 13 éven át folyamatosan dolgoztam”. Amalia Tătăran párbajtőrös szerint, aki a 2017-es Európa Bajnokságon ezüst érmet szerzett „A mentorok azok, akik többet látnak benned, mint te magadban, és úgy döntenek, hogy addig dolgoznak veled, ameddig te is felfedezed azt a részedet, amelyről addig nem tudtál”.

A 2016. év díjazottjai:
Nicolae Antonescu, hegedűtanár, Bukarest
Petre Arnăutu, asztalitenisz edző, Slatina
Bogács Nóra Ágnes, magyar nyelv- és irodalomtanár, Csíkszereda
Csiszár Ferenc, vívóedző, Szatmárnémeti
Elvira Groza, filozófiatanár, Nagyvárad
Pető Mária, fizikatanár, Sepsiszentgyörgy
Constantin Radu, ritmikus sportgimnasztika edző, Jászvásár
Elena Valeria Teoteoi, kémiatanár, Zsilvásárhely
George Florian Zamfir, zenetanár, Craiova
Mihaela Eleonora Zamfirescu, zongoratanár, Bukarest

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: