2014-04-17 12:36:51• hírek • Szatmár.ro

Mentor díj Boga Katalinnak

Újabb rangos elismerésben részesült a Kölcsey Ferenc Főgimnázium fizikatanára.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány negyedik alkalommal adta át a Mentor Díjakat, az idei tíz díjazott tanítványai és diákjai hazai és nemzetközi művészeti-, sport- és tudományos versenyeken és fesztiválokon voltak eredményesek. A tíz díjazottat a Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki. A 2013-ban negyedik alkalommal meghirdetett Mentor Díjra 505 jelölés érkezett, a jelöltek száma 174 volt. A díjazottak egyenként 8.000 lej pénzjutalomban részesültek és átvették a Mentor trófeát, Ioan Nemtoi neves üvegművész alkotását.

„Az idei díjazottak többségét a fiatalok jelölték, vagy olyan szülők, akiknek tehetséges gyermekeiket a díjazottak fedezték fel. A jelölések magas száma a nevelőmunka iránti tiszteletet mutatja" - mondta András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Az idei díjazottak között szerepelt Boga Katalin, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium fizikatanára, aki hosszú évek óta készíti fel a fizika iránt érdeklődést mutató diákokat tantárgyversenyekre. Áldozatos munkájának köszönhetően szatmári diákok hosszú évek óta rendszeres résztvevői fizikaversenyek erdélyi, országos és nemzetközi szakaszainak.

Boga Katalin munkásságát már több alkalommal is díjjal ismerték el: birtokosa a Vermes Miklós emlékéremnek és a Jedlik Ányos emlékplakettnek is, hogy csak a legutóbbi kitüntetésekről írjunk. Egész tanári pályafutásának elismeréseképpen 2011-ben megkapta a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége által odaítélt Ezüst Gyopár díjat is.

Mentor díjat kapott Boga Katalin

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: