2013-10-10 18:01:59• hírek • Szatmár.ro

Mentőövet kell dobni a Select uszodának

A versenyszerűen úszó gyerekek szülei próbálják megmenteni az önfenntartásra képtelen uszodát. Csütörtökön találkoztak a szülők és a tulajdonos - úgy tűnik, hogy a polgármesteri hivatal dob mentőövet az uszodának.

Kevesen tudják, de 2009 óta működik úszással foglalkozó sportegyesület Select Sportklub néven Szatmárnémetiben. A klubon belül a gyerekek az elmúlt években rengeteg versenyen vettek részt, több országos döntőbe is bejutottak. A kis sportolók rengeteg energiát, a szüleik pedig pénzt fektettek bele abba, hogy az úszók rendszeresen edzhessenek, készülhessenek a versenyekre. Nemrég azonban veszélybe került a klub léte, ugyanis a Select motelhez tartozó uszoda csőd-közelbe jutott.

- Ki akartuk fizetni a gyerek uszoda-bérletét az októberi hónapra, de már nem vették el tőlünk a pénzt, mondván, hogy bezár az uszoda - magyarázza az egyik szülő.

Egy fedett uszoda működtetésének, fenntartásának olyan költségei vannak egy hónapban, amit 250-300 bérlet eladásával tudnának fedezni. A Select-uszodának viszont csak 40 körülire tehető bérleteseinek száma...

- Gyermekeink verseny-szintű edzéséhez ez a medence felel meg a legjobban. Igaz, hogy csak 25 méteres, a versenyeken Nagybányán, Aradon vagy éppen Nagyváradon pedig 50 méteres medencében úsznak... - mondja egy másik szülő.

Az uszoda bezárásától tartók a Polgármesteri Hivataltól kértek segítséget. A szülők és Pop Mircea tulajdonos csütörtöki találkozóján elhangzott: az önkormányzathoz eljuttatták a segítségkérést és bár személyesen még sem a polgármesterrel, sem pedig az alpolgármesterekkel nem sikerült beszélni, úgy tűnik ők is keresik a megoldást az uszoda megmentésére, tovább üzemeltetésére. Arról azonban még semmi konkrétum nem került nyilvánosságra, hogy milyen módon képzelik ezt.

Egykori országos bajnok edző, Pop Silviu edzi a gyerekeket

Emlékek az elmúlt évek versenyeiről

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: