2018-06-05 12:21:19• hírek • Bede Emőke

Mentőautót ajándékozott a németországi Vöröskereszt a szatmári kórháznak

Szatmár megye testvérmegyei kapcsolatot ápol a németországi Ostalbkreis-szal, ennek köszönhetően másodszor is megyénkbe látogatott a németországi Vöröskereszt egy csapata.

A két megye partnerségi kapcsolatának egyik fő csapásvonala az egészségügyi rendszer fejlesztését érinti. Az együttműködés keretében több szatmári orvos járt már a testvérmegye kórházában, hogy megtekintse az ottani körülményeket és itthon is kamatoztatható ismeretekre tegyen szert. A németországiak emellett olyan egészségügyi felszereléseket juttattak a helyi kórházba, melyre nagy szükség volt, pl. ágyak, újraélesztő felszerelések, stb.
 

Majd tavaly november végén megérkezett városunkba az első mentőautó, melyet kedden egy újabb követett. Elődjéhez hasonlóan ez is teljes felszereléssel érkezett, illetve kiváló műszaki állapotban van. Mint azt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetője az átadó során elmondta, nagy hasznát veszik majd az autónak, ugyanis a kórház saját járműparkja már igencsak megviselt technikai szempontból. Adrian Marc szerint már találtak is rendeltetést az új mentőnek: a Mercedes típusú jármű a kórház különböző egységei között fogja szállítani a pácienseket. Ez már csak azért is üdvözlendő dolog, mivel eddig rengeteg idő telt el felesleges várakozással, ugyanis a Szatmár Megyei Mentőszolgálat autói szinte folyamatosan úton vannak, de ezután a kórház saját mentőjét is be lehet majd vetni.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: