2013-01-18 09:46:19• hírek • Blikk.hu

Mentő vitte kórházba a túlhajszolt Moldovát

Moldova György írót mentő vitte kórházba
Moldova György írót mentő vitte kórházba

Aggasztó híreket kaptunk Moldova Györgyről. Magyarország egyik legnépszerűbb íróját mentővel vitték kórházba kedd este, infarktus tüneteivel.

2002-ben volt már egy súlyos szívrohama, akkor orvosai figyelmeztették, ha nem vesz vissza a tempóból, ez megismétlődhet, az életébe kerülhet. Nem vette komolyan a figyelmeztetést.

- Szívinfarktusom volt, de megvagyok, köszönöm. Úgy tűnik, pihennem kell! - mondta megtörten a Blikknek Moldova György, akit telefonon értünk utol, miután értesültünk róla, hogy kórházba szállították. - Aggódni mindig kell, mert az élet az olyan, hogy elmúlik - tette még hozzá az író, akit első infarktusa után kényszerpihenőre fogtak orvosai, ám néhány hónap múlva újra belevetette magát a munkába.

Azóta 11 könyvet írt, ami saját bevallása szerint is napi 5-8 óra írást jelentett. Ráadásul nemcsak az íróasztalnál ülve hajszolta magát. 2007-ben az Ormánságról szóló könyve elkészítéséhez például leköltözött egy eldugott dél-baranyai településre, Sellyére. Orvosai határozottan tiltották neki, hogy így cselekedjen, tisztában volt vele, mekkora kockázatot vállal, ő mégis megtette.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: