2008-02-19 14:59:01• hírek • Anna Szelényi

Mennyit gondolnak a férfiak a szexre?

Egy amerikai kutatás fényt derít a férfiak szexuális fantáziáinak gyakoriságára.

Heti 37 alkalommal- ez az átlaga a fiatal férfiak szexuális fantáziálásának, egy amerikai felmérés szerint.

E mellet úgy tűnik, hogy a fiatal nők valamivel visszafogottabbak: a felmérés szerint ők hajlamosak átlagban heti 9 alkalommal fantáziálni a szexuális együttlétről.

A tanulmány valamelyest relatív módon bebizonyította, hogy a férfiak és a nők is heti gyakorisággal gondolnak a szexre.

A kutatás kezdeményezői Pamela Regan, a California State University pszichológia tanára és Leah Atkins pszichológiát végzett hallgató szerint, a kutatáson részt vevő egyének mindegyike napi gyakoriságú szexuális vágyakról számolt be.

Regan és Atkins kutatásuk során 676 nőt és férfit interjúztak meg, az átlag korcsoport pedig 25 év körül helyezkedett el.

A kutatáson résztvevő egyének 97.3%-a tanúsította a szexuális fantáziák jelenlétét, a férfiak aránya kicsit magasabb volt a nők arányához képest (98.8%, versus 95.9%).

Az előzetes kutatásokhoz hasonlóan a tanulmány kimutatta, hogy a férfiak átlagban 4x többet gondolnak a szexre, mint a nők. Ugyanakkor, a férfiak szexuális fantáziáinak intenzitása sokkal magasabb a nők intenzitásához képest.

A kutatók szerint ezek a különbségek a szocializációs folyamatot tükrözhetik, amely különböző módon befolyásolja a férfiak és a nők szexuális viselkedését és attitűdjét.  Ugyanakkor a biológiai különbözőséget is tükrözhetik, amely az eltérést eredményezi.

Fontos biológiai különbség lehet a férfiak magas tesztoszteron- szintje – Regan előző kutatásai a hormonok szexuális vágyakhoz való hozzájárulására fektette a hangsúlyt.

Ennek ellenére a kutatások nem hangsúlyozzák ki azt a tényt, hogy a férfiak állandó jelleggel, szexuális vágyakkal rendelkeznek, vagy, hogy a nőket kevésbé, vagy egyáltalán nem érdekli a szex.

Mégis számos kérdőjel lóg a levegőben.  Habár a szexuális vágyak mindig is az irodalom, illetve zene konstans témáját képezték, sokkal kevésbé jelképezték a kutatások tárgyát.

A tanulmány következtetéseként a kutatók felhívták arra a figyelmet, hogy a szexuális fantáziák az eddigieknél sokkal nagyobb figyelmet érdemelnek a tudomány részéről.

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: