2009-10-13 10:55:34• hírek • Parajdi Andrea

„Megvilágosodhat” Szatmárnémeti

Koncessziós szerződést kötne Szatmárnémeti városa a közvilágítás szolgáltatására. Erről már másfél éve döntött a helyi tanács, azonban a megvalósításhoz szükséges közbeszerzési eljárást még azóta sem sikerült meghirdetni. Ilyés Gyula polgármester szerint esély van rá, hogy októberben kiírják a licitet.

Szatmárnémetiben immár jó ideje szükségessé vált a közvilágítás modernizálása, hiszen az évekkel ezelőtt kiépített villanyhálózat ma már nem felel meg az elvárásoknak, a használt technikai eljárások is elavultnak számítanak. Leginkább a negyedekben tükröződik a probléma, éppen ott, ahol a zsúfoltan élő lakóközösség biztonságának szempontjából fontos lenne a megfelelő fényellátás.

A villanyhálózat korszerűsítése és kibővítése több millió eurót kóstál, a város pedig olyan mélyen talán sose tudna a zsebébe nyúlni, hogy előteremtse ezt az összeget. Emiatt másfél éve úgy döntött a városvezetés, hogy koncesszióba adná a szolgáltatást egy érdekelt cégnek, amely legalább tíz évig működtetné a közvilágítást. A koncessziós szerződés előfeltétele a rendszer korszerűsítése és kiterjesztése, amelynek költségeit a nyertes cégnek saját pénztárcájából kell fedezni. Ilyés elmondása szerint az egész rendszert automatizálni fogják, amely által szabályozni lehetne a fényerőt, így az éjszaki órákban sok utcában takarékos üzemmódba működhetne a villanyellátás. A modernizálás lehetővé tenné az azonnali és gyors karbantartási beavatkozást is. A hálózatba fektetett összeget a vállalat felé évi egy alkalommal azonos hiteltörlesztéssel rendezné a Polgármesteri Hivatal.

-Eddig nem sikerült megszerveznünk a szolgáltatás közbeszerzési eljárását, hiszen hatalmas munka egy város teljes villanyhálózatának a feltérképezése. Azt már tudjuk, hogy a koncessziós szerződés több nagy cég érdeklődését is felkeltette, így nem kell attól tartanunk, hogy a licit során nem érkezik ajánlat - mondta lapunknak Ilyés Gyula polgármester, aki úgy véli a tenderkiírás még ebben a hónapban esedékes lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: