2007-12-19 18:52:50• hírek • Szatmar.ro

Aqua park létesülhet Szatmárnémetiben

 Pénteken kerül a Városi Tanács elé az Aqua Park kiépítésének városrendezési terve.

Már régóta felvetődött egy Aqua Park létesítésének gondolata, pénteken indulhat el a szórakoztató központ kivitelezésére vonatkozó legelső fázis, ami a város tanácsosainak jóváhagyását jelenti. 


Az új üdülőközpont kiépítését a város északi részére Sárerdő felé tervezik. Termál- és hideg vizes medencékkel egyaránt felszerelnék, és minden ehhez tartozó korszerű beruházással bővítenék. Nem csupán egy üdülőközpont, hanem egy teljes szórakozásra alkalmas park lenne.

-Ha sikerül a beruházás kivitelezését megvalósítani, Szatmárnémeti komoly turisztikai központtá alakulhatna, ami gazdasági és egyéb szempontból is kifizetődő lenne, illetve a városi strand működésképtelenségének problémája is rendeződne. Ha a városi tanácsosok jóváhagyják a tervhatározatot, talán tavasszal már elkezdődhetnek a munkálatok, viszont a végleges átadásra csupán évek múlva kerülhet sor. - magyarázta Ilyés Gyula polgármester a szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

A városi strand helyzetét kétféleképpen lehet megoldani, vagy városi közpénzekből újítják fel, egy kellemes kisebb szórakozásra alkalmas helyet alakítva ki, vagy megpróbálják privatizálni és ezáltal magánszemélyre bízni annak további fejlesztését. 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: