2014-03-27 13:43:19• hírek • Kocsis Zoltán

Mennyibe kerül egy hamis brit jogosítvány?

Évekkel ezelőtt Romániában nagy port kavart a hamis vezetői engedélyek  hálózatának lebukása. A petei határátkelő munkatársai szerdán azt is megtudhatták, mennyibe kerül egy ilyen hamis okmány Nagy-Britanniában. Valamivel keletebbre, a Máramaros megyei Kistécső település közelében akciófilmekbe illő jelenetsorokat követően fogtak el egy cigarettacsempészt.

Március 26-án, szerdán a petei határátkelő munkatársai igazoltattak egy 26 éves, Hunyad megyei férfit, aki egy BMW típusú személygépkocsit vezetve igyekezett bejutni az országba. A férfi egy látszólag Nagy-Britanniában kiadott jogosítvánnyal próbálta igazolni magát, ám az sem formailag, sem tartalmilag nem felelt meg az ismert szabványnak.

A határőrök alaposabban megvizsgálták a dokumentumot és gyanújuk beigazolódott: teljességgel hamis volt. A szembesítés után a férfi nem is tagadta, elmondása szerint Nagy-Britanniában vásárolta a dokumentumot egy ismeretlen személytől. Még a jogosítvány árát is elárulta - vallomása szerint 100 fontot fizetett érte. A férfi ellen okirat-hamisításban való bűnrészesség miatt indítottak büntetőjogi eljárást.

A határrendészet máramarosszigeti területi felügyelőségének Máramaros megyei részén akciófilmeket idéző jelenetek után sikerült elfogni egy cigarettacsempészt. A határrendészet munkatársainak szerda este 20.00 óra körül Kistécső településen feltűnt egy Volkswagen típusú személygépkocsi, amely az országhatár közelében várakozott. Az autót megfigyelés alá vetették és hamarosan fel is tűnt néhány személy, akik nagy csomagokat kezdtek bepakolni. A hatóság munkatársai ekkor közbeléptek, mire az autó vezetője gázt adott és elindult Pálosremete irányába, míg a többiek szétfutottak.

A határőrök hat figyelmeztető lövéssel próbálták megállásra bírni a menekülőket, míg a Volkswagen után szirénázva indultak el. Nemsokára el is sikerült állniuk az útját, azt követően pedig őrizetbe vették a gépkocsit vezető 52 éves H. Vasile Máramaros megyei lakost.

Az autóban a rendőrök összesen 11.000 doboz zárjegy nélküli csempészcigarettát találtak, összesen 98.000 lej értékben. H. Vasile ellen csempészés vádjával indítottak eljárást, míg a cigarettát és a 11.100 lejre becsült gépkocsit elkobozták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: