2009-05-27 14:56:27• hírek • Ferenczi Noémi

Mennyibe kerül a ballagás?

A ballagás mindig nagy esemény egy család életében. Az érettségivel, felvételivel járó izgalmak mellett a ballagással járó járó költségek is terhelik a szülőket. Utánajártunk, idén mennyit költenek a ballagók szülei.

A fotókat, albumokat, kicsengetési kártyákat készítő cégek már az iskolakezdéskor megrohamozzák az iskolákat. Manapság teljes „csomagokat" ajánlanak a diákoknak, melyben egy bizonyos összegért fotók, kicsengetési kártyák, diplomakép és az album is benne van - mondta el megkeresésünkre Fülöp Gizella kémia szakos tanárnő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium XII. C. osztályának osztályfőnöke.

Az „alapcsomag" 120 lejbe kerül, de lehet akár 200 lejes csomagot is venni. Az „alapcsomag" 60 kicsengetési kártyát, az albumokat és az adott osztályban lévő diákok számával megegyező fényképet, illetve a diplomaképeket tartalmazza.

A ballagási kosztüm költsége teljes mértékben osztálytól függ. Akik olcsón meg akarják úszni, legalább 120-150 lejt rá kell szánniuk. A fiúk öltönye 200-250 lej között mozog. Mindezekhez hozzáadódik a cipő, táska, ing, nyakkendő ára. A bankettre szánt ruha jókora pluszköltséget jelent. Egy elegáns darab ára akár az 500 lejt is elérheti, de kis leleményességgel, utánajárással akár 150 lejért is gyönyörű „báli ruhát" lehet vásárolni.

A bankettek általában a város valamelyik nagy éttermében zajlanak. Egy három fogásos menü, elő zenével 120-180 lej között mozog. Az osztályok közös tablója - ahol készül ilyen - személyenkénti 15 lejbe kerülnek.

A kiadásokat vizsgálva kiderül, hogy idén átlagosan legkevesebb 600-800 lejt kell szánniuk a szülőknek gyermekük ballagására.


Minden évben komoly anyagi ráfordítást igényelnek a ballagási költségek
Minden évben komoly anyagi ráfordítást igényelnek a ballagási költségek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: