2008-11-20 14:33:10• hírek • Parajdi Andrea

Tájékoztatni kell a szülőket

Az Egészségügy Minisztérium, valamint a Nevelési Kutatási és Ifjúsági Minisztérium közösen szervezett videokonferenciát a megyék prefektusainak, a november 24-én induló méhnyakrák elleni országos oltáskampány kapcsán.

Eugen Nicolaescu, egészségügyi miniszter a csütörtökön összehívott videokonferencián arra hívta fel a figyelmet, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák a negyedikes kislányok szüleit.

A három dózisból álló oltóanyagot, csupán a szülők írásos beleegyezésével lehet beadni a kislányoknak, éppen ezért fontos, hogy minél több szülő tisztában legyen azzal, hogy ezek a vakcinák egy komoly betegség megelőzését segítik. Azon kívül, hogy a sajtóban tájékoztatják őket az oltáskampányról, elérhetővé kell tenni minden szükséges információt a tanintézményekben is.

Az egészségügyi miniszter elmondta, Európában már 17 országban sikeresen lezajlott ez az oltókampány, s Romániába most ez az első alkalom, hogy ilyen nagymértékű megelőzési akciót szerveznek. -Mivel a nők körében a második leggyakoribb rákos megbetegedésről van szó, mindenképpen oda kell figyelnünk a betegség megelőzésére. Az oltóanyag akkor hatékony, ha a nemi élet megkezdése előtt jut be a szervezetbe -magyarázta a miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: