2017-07-19 15:06:13• hírek • Kocsis Zoltán

Mennyi is a 20, ha a román második osztályól van szó

Másfél nappal a július 20-án éjfélkor lejáró határidő vége előtt húsz csapat nevezett be a román labdarúgó-bajnokság második osztályának 2017-2018-as küzdelmeibe. A helyzet azonban egyáltalán nem olyan egyértelmű, mint amilyennek tűnik.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) végrehajtó bizottságában a második osztályú klubokat képviselő Aurel Brasoveanu a liga2.ro érdeklődésére elmondta, a húsz nevezett csapat között található a tavaly kiesett Resicabánya is. Ő a be nem nevező Brassót válthatja, a nagy múltú barcasági klub ugyanis gyakorlatilag a megszűnés határára sodródott. De nevezett az a Foresta Suceava is, amelynek egyetlen igazolt játékosa sincs, így a felkészülést sem volt kivel elkezdenie. A klubnak 190.000 euró adóelmaradása van. Ilyen körülmények között az önkormányzat nem pénzelheti. Ha viszont valaki kifizetné az összeget csütörtökig, akkor a polgármesteri hivatal kész a továbbiakban fedezni a klub működését...

Nevezni tehát csütörtök éjfélig lehet, a versenyprogramot pedig 25-én sorsolják ki. A pontvadászat augusztus 5-én kezdődik.

Az Olimpiához kapcsolódó hír továbbá, hogy a klub meglehetősen szokatlan kéréssel fordult a szurkolókhoz. Arra kérik őket, amennyiben nagy felbontású, jó minőségű fényképeik vannak az Olimpia korábbi nagyjairól, juttassák el azokat a klubhoz, hogy méltó emléket lehessen állítani nekik.

A benevezett klubok listája:
Pandurii Târgu Jiu, Marosvásárhelyi ASA , UTA, CS Mioveni, Chindia Târgovişte, Dunărea Călăraşi, CS Afumaţi, Olimpia, Nagyváradi Luceafărul, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava, CS Baloteşti, Academica Clinceni, Temesvári ASU Politehnica, Ştiinţa Miroslava, Metaloglobus Bucureşti, SCM Piteşti, Temesvári Ripensia és AFC Hermannstadt Nagyszeben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: