2012-10-04 00:55:28• hírek • Kocsis Zoltán

Menetel a Real Madrid és a Malaga, kikapott a PSG

A Barcelona mellett a Real Madrid és a Malaga is menetel a Bajnokok Ligája csoportkörében a spanyol csapatok közül. Ezúttal sem volt jó napjuk a magyaroknak, némi meglepetésre Portóban kikapott a Paris St.Germain.

A francia gárda közel 150 millió eurót költött erősítésekre a nyáron, ám Portóban megtanulhatta, hogy a pénz nem minden. Ibrahimovic elszórakozta csapata legnagyobb lehetőségét, az amúgy is fölényben játszó portugálok pedig a hajrában Rodriguez pazar kapáslövésével kihasználták helyzeteik egyikét.

Az A csoport másik meccse nagyon sima volt: a Dinamók rangadóján a Kijev Husev 3. percben szerzett találatával és Piravic öngóljával alig több, mint fél óra alatt elintézte a Zágrábot.

A B csoportban a Schalke új BL-rekordot állított fel a Montpellier ellen: 23,3 év átlagéletkorú csapatánál soha nem volt fiatalabb a királykategóriában. Nem csak emiatt, de a meccs miatt is emlékezetes marad a találkozó. Ait Fana pazar csavarásával a franciák szerezték meg a vezetést, Draxler és Huntelaar azonban fordítani tudott. Amikor már mindenki elkönyvelte a hazai sikert, jött Camara és 90. percben kiegyenlített.

A B csoport másik meccsén az Arsenal viszonylag simán verte a Megyeri Balázzsal felálló Olympiakoszt. Noha Gervinho találatára Mitroglu még válaszolni tudott, a második félidőben Podolski és Ramsey minden kérdést eldöntött.

A C csoport meccsén a bajnokságban botladozó Milan villámrajtot vett a szintén nem túl jó formában lévő Zenit otthonában: a 12. percben Emanuelson megpattanó szabadrúgása, a 16. percben pedig el Shaarawy szólója után máris két gólos vezetést szereztek. A félidő felére felébredtek a szentpéterváriak, több nagy helyzetet is kialakítottak, ám sokáig nem tudtak kifogni a bravúrok sorát bemutató Abbiatin. A 45. percben azonban Hulk szépített, majd a pihenő után négy minutummal Sirokov kiegyenlített - a kapussors iróniája - az olasz hálóőr hibáját követően. Abbiati azonban később jóvátette bakiját, Montolivo beadása után pedig a 75. percben Hubocan lábáról az orosz hálóban kötött ki a labda - némi szerencsével nyert tehát a Milan, a Zenit pedig 17 meccs után kapott ki hazai pályán az európai kupákban.

A csoport másik találkozója jóval egyértelműbb volt: a Malaga hatalmas fölényben játszott az Anderlecht otthonában, Eliseu két fantasztikus góljával (előbb egy 20 méteres kapáslövésből, majd egy pazar csavarásból talált be) és Joaquin büntetőjével simán nyert.

Aranylabdásai repítették a Real Madridot Amszterdamban: Ronaldo három gólt lőtt (ez volt pályafutása első mesterhármasa a BL-ben), Kaká két gólpasszt adott. A madridiak oldalán Benzema, a Ajax részéről pedig Moisander talált még kapuba.

Joe Hart - Borussia Dortmund 1-1. Így lehetne összefoglalni az angol és a német bajnok manchesteri összecsapását, mivel a City hálóőre elképesztő mennyiségű bravúrt mutatott be. Ám a 62. percben nem tudott mit tenni Reus-szal szemben. A Dortmund elsöprő fölénye ellenére a Manchester City végül mégis otthon tartott egy pontot, köszönhetően, Hart mellett, egy könnyen megítélt büntetőnek és Balotelli higgadt végrehajtásának.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
A csoport:
Dinamo Kijev -Dinamo Zagreb 2-0
gólok: Husev (3.), Piravic (33., öngól)
FC Porto - Paris Saint-Germain 1-0
gól: Rodriguez (83.)
A csoport állása: 1. Porto 6pont,, 2. PSG 3p., 3. Kijev 3p., 4. Zágráb 0p.

B csoport:
FC Schalke 04 -Montpellier 2-2
gólok: Draxler (26.), Huntelaar (53., 11-es) illetve Ait Fana (13.), Camara (90.)
Arsenal -Olimpiakosz 3-1
gólok: Gervinho (42.), Podolski (56.), Ramsey (90.) illetve Mitroglu (45.)
A vendégek kapuját Megyeri Balázs védte
A csoport állása: 1. Arsenal 6p., 2. Schalke 4p., 3. Montpellier 1p., 4. Olympiakosz 0p.

C csoport:
Zenit -AC Milan 2-3
gólok: Hulk (45.), Sirokov (49.) illetve Emanuelson (12.), el Shaarawy (16.), Hubocan (75., öngól)
Anderlecht -Málaga 0-3
gólok: Eliseu (45., 64.), Joaquin (56., 11-es)
A hazaiaknál Juhász Roland végig a kispadon ült
A csoport állása: 1. Malaga 6p., 2. Milan 4p., 3. Anderlecht 1p., 4. Zenit 0p.

D csoport:
Manchester City -Borussia Dortmund 1-1
gólok: Balotelli (89., 11-es) illetve Reus (62.)
Ajax Amsterdam -Real Madrid 1-4
gólok: Moisander (56.) illetve Ronaldo (42., 79., 81.), Benzema (47.)
A csoport állása: 1. Real Madrid 6p., 2. Dortmund 4p., 3. Manchester 1p., 4. Ajax 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: